БРОЙ 7, 2018 XLIV   вход за абонати  
bg | en           

ЗАВЕТЪТ НА КАН КУБРАТ ЗА ВСЕКИ ТРЕТОКЛАСНИК


ЗАВЕТЪТ НА КАН КУБРАТ - ЗА ВСЕКИ ТРЕТОКЛАСНИК

Една кампания на фондация „Въздигане“ за запазване на българските корени

Фондация „Въздигане“ е създадена с цел да съхрани българския дух и културно-историческото наследство, да предаде непреходни морални и житейски ценности на бъдещите поколения. Тя подкрепя и реализира редица мащабни благотворителни кампании и фестивали. В резултат на организираните от нея мероприятия са набрани средства за построяване на паметника на кан Алцек – в Чели ди Булгериа, Италия, и паметника на ген. Никола Иванов – в гр. Свиленград; дарени са исторически картини и витрини с малки пластики на български владетели на над 200 училища в цялата страна.

Една от най-значимите инициативи на фондация „Въздигане“ е кампанията за дарение на комикси със завета на кан Кубрат на всички третокласници в страната. 

През 2018 г., в рамките на провежданата за трети път инициатива под наслов Заедно можем всичко, фондация „Въздигане“ ще дари над 70 000 комикса на всички третокласници за първия учебен ден: 67 520 – за третокласници в страната (по данни на МОН) и 2 480 – за българчета в чужбина. Кампанията цели да научи децата да бъдат задружни, да обичат българската история и никога да не забравят заветите на предците ни. 

Дарението на комиксите е придружено с игра-конкурс. Тя дава възможност на третокласниците, под наставничеството на своите учители, да спечелят награда за своето училище. За тази цел децата трябва да предадат  впечатленията си от комикса „Кан Кубрат – заветът на българите“ под формата на кратко стихотворение. Произведенията ще се оценяват от специално жури. Спечелилите ще получат награди във вид на исторически картини, с които ще могат да украсят своето училище. Повече за условията на играта може да научите на електронната страница на фондация „Въздигане“.

Всички желаещи – частни лица и фирми – могат да подкрепят кампанията за дарение на комикси със завета на кан Кубрат на българските училища, като внесат средства по дарителската сметка на фондацията.

Сметка за набиране на дарения:

Фондация „Въздигане“

Банка ДСК АД, BIC: STSABGSF

IBAN: BG91STSA93000022207475

Древната история на народа ни е предпоставка за величието и успеха му. Преминали през войни и изпитания, борили се да съхраним своята национална идентичност, ние – българите – черпим от миналото онези сили, които ще ни помогнат да изковем бъдещето си. 

Включете се в родолюбивата кампания на фондация „Въздигане“, станете част от онези, които със собствените си сили и 

неуморни усилия създават новата история на  нашата родина и се стремят да запазят българските корени силни и живи! Нека въздигнем българския дух и осигурим на нас и децата ни онова бъдеще и просперитет, към които се стремим!

Мирослав Петров


 
    Share