Брой 04, 2019 LII   вход за абонати  
bg | en           

Вадим Рошманов се срещна с ръководителя на представителството на Россътруничеството в България Павел Журавльов


Вадим Рошманов се срещна с ръководителя на представителството на Россътруничеството в България Павел Журавльов 

Председателят на  Сдружението "Асоциация за международно обществено развитие" (АМОР) Вадим Рошманов, се срещна с ръководителя на представителството на Россътруничеството в България Павел Журавльов, за да обсъдят взаимодействията си в посока образование.

На срещата присъстваха и главния специалист експерт, ръководител по направление "Образование и руски език" на представителството на Россътрудничеството в България Наталия Киктенко.

На срещата се обсъдиха въпроси по взаимодействието в рамките на информационните кампании за български граждани относно възможността за образование в Русия, а също така и по програмата за опознаване на Русия. 

Припомняме Ви, че през месец април 2018 г. бе подписано международно тристранно споразумение за сътрудничество между Финансовия университет при правителството на Руската федерация, сдружение „АМОР” и фондация " Славяни ", като основна точка в споразумението присъства темата за разпределяне на квоти за безплатно образование на български студенти във Финансовия университет в гр. Москва.

За да се гарантира по- добър и качествен подбор за студенти от България, сдружение АМОР  подписа миналата седмица споразумение с Центъра за учебно- тренировъчните фирми към МОН, а скоро се планира да се проведе тристранна среща, между Сдружение АМОР, ЦУТФ и Россътрудничество.

Председателят на "АМОР" предложи да се разработи програма за обмен на млади предприемачи между  Русия и България. От своя страна Россътрудничеството в България подкрепи тази идея и отправи покана към АМОР да направят презентация на тази идея на мащабния форум на побратимените руски и български градове, който ще се проведе във Варна през септември 2018 г .

07.08.2018


 
    Share