Брой 02, 2019 L   вход за абонати  
bg | en           

В Художествената галерия в Ловеч бе открита изложба на Петьо Начев


В Художествената галерия в Ловеч бе открита изложба на Петьо Начев
92 живописни миниатюри са събрани като в кристална решетка в рамките на новооткритата на 8 август изложба  на Петьо Начев (66 г.) от Видин.  Откриването в Художествена галерия Ловеч обявиха зам.- кметът на Община Ловеч Даниел Колев и директорът на галерията Валентин Узунов. Гостуващият творец се оказа с много приятели в града край Осъм, роднина е и на ловешкия колега Румен Нисторов.
Пред дошлите ценители Петьо Начев каза:  „Когато един художник рисува, той се задава множество въпроси, но отговори не получава. Той получава отговорите, когато картините се срещат с публиката в изложбената зала. И когато всеки посетител каже – ей, знаеш ли, харесаха ми най-малко две картини. Надявам се, че съм ви доставил тази радост.“
Изложените в Ловеч картини са рисувани в периода 2016 - 2018 г. Сюжетите и темите са почерпени от природата, историята, красотата на родния край.   
Експозицията в Ловеч се явява като четвърта самостоятелна изложба на твореца. Първата му самостоятелна изява е през далечната 1974 г. в Кърджали , после има още две други във Видин.
Петьо Начев  е роден в Димитровград, бил е учител по немски език, в момента е пенсионер. Имам много свободно време и съм пълен с планове, пошегува се той.
Експозицията в Ловеч може да се види в продължение на месец в изложбена зала „Вароша“.