Брой 04, 2019 LII   вход за абонати  
bg | en           

УСЛОВИЯ ЗА КОНКУРСА НАЙ - ДОБРА АРАНЖИРОВКА ОТ ОТРЯЗАН ЦВЯТ – СВОВБОДЕН СТИЛ


УСЛОВИЯ ЗА КОНКУРСА НАЙ - ДОБРА АРАНЖИРОВКА ОТ ОТРЯЗАН ЦВЯТ - СВОВБОДЕН СТИЛ


1. Организатори:
Община Сандански
Лесотехнически университет - София

Партньори:
ЮЗУ „Неофит Рилски" - Благоевград

2. Кратко описание на празника:
Празникът на цветята е роден от необходимостта да се продължи традицията на парковото изкуство в емблематичния за град Сандански парк „Свети Врач" и заедно с това да се разгърнат възможностите за организиране на градските пространства чрез цветни арт инсталации.

От 19 до 21 април 2019 г. Сандански ще се превърне в място за среща на професионалисти, студенти, ученици и любители. Три дни градът ще бъде център на флоралното изкуство. Феерията от цветове и форми, джаз и малко класика ще изпълват улиците и площадите в малкия слънчев град.
3. Празнична програма:
15-19 - Цветна работилничка в Археологически парк Сандански
19 април /петък/ - 17:00 часа - входа на парк Свети Врач - Откриване на изложба с проекти и представяне на участниците в конкурсите
20 април /събота/ - Възстановка на обичая Лазарки, с участието на деца от Детска градина „Радост"
14:00 - Дом на културата - Демонстрация - аранжиране на цветя и изграждане на цветни арт инсталации, воден от един от най-добрите български флорални дизайнери - Валерия Рекалова.
18:00 - пл. България - Концерт -- „Класика и малко джаз"
21 април /неделя/ - 10:30 часа - пл. България - Конкурс „Най - добра аранжировка от отрязан цвят"
12:00 - пл. България - Цветно ревю-базар

4. Условия за участие в конкурс Най - добра аранжировка от отрязан цвят - Свовбоден стил
Тема: „Великденски фантазии"
Срок за заявяване на участие: 15 април /понеделник/
Дата на провеждане: 21 април /неделя/ - 10:30
Място на провеждане: пл. България
Време за работа: 1 астрономически час
Цветята ще се аранжират на живо пред посетителите на празника, след което в завършен вид ще бъдат представени пред публиката под формата на цветно ревю.
Община Сандански ще предостави работно пространство и консумативи за работа /цветя и пиафлора - Standart/. Всеки, който желае да работи с друг вид пиафлора, може да си донесе.
Всеки участник следва да подсигури за себе си необходимите инструменти за работа - ножици, секачки, тиксо , лепило, тейп, силикон, съд и друго, което сметне, че ще бъде от помощ при подготовката на аранжировката.
Аранжировките ще бъдат разпродадени по време на ревю-базара, а събраните средства ще бъдат използвани по преценка от Община Сандански.
Журиране и оценяване:
В състава на журито ще участват професионалисти в областта на флоралното изкуство и озеленяване и представители от Община Сандански. Право на глас ще има и публиката, като участникът, събрал най-много гласове, ще добави 1 точка в актива си към крайното класиране на комисията.

Критерии за оценка:
- Оригиналност на идеята;
- Техническо изпълнение;
- Цветова композиция;
- Естетическо и художествено оформление на аранжировката;
- Емоционално въздействие

2. Оценяване - Журирането се извършва тайно по десетобалната система и се удостоверява със съставен протокол, в който се отбелязва крайна оценка на журито и публиката, както и общата класация, разписана от членовете;
3. Присъждат се 1-ва, 2-ра и 3-та награда, които получават грамота, плакет и парична награда в размер, съответно на 100,00, 70,00 и 50,00лв.
4. Всички участници в конкурсите получават сертификат за участие.

МОЛЯ, желаещите да участват в безплатния курс, както и в конкурса за аранжировка от отрязан цвят, да заявят предварително желание до 15 април /понеделник/ на имейл: p.kostadinova@sandanskibg.com. В заявлението трябва да се посочат име, възраст и телефон за обратна връзка.

 

12.04.2019


Галерия
 
    Share