Брой 10, 2018 XLVII   вход за абонати  
bg | en           

Стоматолозите на Столоун в надпревара за Балканските Оскари


Стоматолозите на Сталоун в надпревара за Балканските Оскари

Най-успешните общини и компании на Балканите ще се срещат в София на 7 март

Социалната отговорност на компаниите е сред основните акценти по време на най-големия бизнес форум на Балканите - Balkan Business Awards 2018,  съобщават организаторите на събитието от ВИП Комюникейшън. 

Церемонията ще се състои  на 7 март 2018 г. от 20 ч., в луксозния хотел Best Western Premier Sofia Airport, а международно жури ще даде своите оценки за участниците.

Най-голямата дентална верига у нас - ЕО Дент, получи заслужена номинация в категория Корпоративна и социална отговорност. Клиниката създаде първата по рода си специализирана имплантологична клиника и детска дентална клиника за лечение на деца със специфични потребности със силно изразена корпоративна социална отговорност и ангажираност за хора в неравностойно положение - деца и възрастни.

Проектът „Шанс за равностоен качествен живот и усмивки за всички“, който включва два подпроекта - „По-качествен живот за нашите родители„ и „Безплатно лечение на деца с увреждания“ вече 7 години има своята устойчивост и развитие, и продължава и до днес. 

 

През всичките тези години, освен безвъзмездно лечение за хората в неравностойно положение, екипът на ЕО Дент изгради с тях едни истински човешки взаимоотношения на приятелство и доверие.
Холивудската звезда Силвестър Сталоун довери своята усмивка на ЕО Дент, а в предаването на Наталия Симеонова „Предай нататък” екипът на клиниките сбъдна много мечти и дари щастливи усмивки. 
Дентална клиника ЕО Дент е носител на престижните отличия – „Best clinic”, „The BIZZ ”, отличие за Корпоративна социална отговорност, „Златен печат” и „Златна значка” за европейски мениджмънт в здравеопазването.

 

Една от водещите общини на Балканите - Стара Загора, получи също престижна номинация от  Balkan Business Awards 2018.  

 

  В последните години Стара Загора се утвърди като желана инвестиционна дестинация в Европа. Още в началото на 2018-та Международната рейтингова агенция Standart & Poor’s повиши дългосрочния кредитен рейтинг на Общината на „ВВВ-“, със стабилна перспектива. Потенциалът на областния град бе оценен и от  fDi Magazine -  издание на  Файненшъл Таймс. Стара Загора e на първо място на престижна класация за най-обещаващи инвестиционни дестинации в Европа, в категорията „Малки региони на бъдещето – ефективност на разходите“.
Регионът на Стара Загора е с най-висок БВП на глава от населението, единствено след столицата София. Над 1 млрд. евро чужди инвестиции е успяла да привлече област Стара Загора към края на 2015 г.
Работната сила (икономически активното население на възраст 15-64 години) в Област Стара Загора е в размер на 134 000 души. Областта има 65% коефициент на икономическа активност за 2016 г. (съотношението на работната сила във възрастова група 15-64 г., към населението в същата възрастова група). Наетите на работа лица в Област Стара Загора по последни налични данни са 102 000 души. Коефициентът на безработица през 2016 г. достига 6%, което е под средното за страната. Въпреки това, компаниите, които избират Стара Загора за своя инвестиционна дестинация, все още имат достъп до широк човешки капитал.
Производителността на труда в Стара Загора е с 23% по-висока от средната производителност за страната. През 2015 г. БВП на човек от населението в област Стара Загора е почти 7 000 евро, което поставя региона на второ място измежду 28 области в България, единствено след столицата София.
С помощта на държавата Общината започва изграждането на индустриална зона „Загоре“, което ще даде нов тласък за развитието на региона.

 

Престижните награди подпомагат също и инвестициите в образованието  и инициират стипендии за социално слаби отличници и ученици в неравностойно положение, които искат да останат да учат и да работят в България. 

 

Партньори на събитието са: Българската Търговско-Промишлена Палата, Българо-Румънската Търговско Промишлена Палата, Сръбско-Българската Търговска Камара, Турско-Българската Търговско-Индустриална Камара, Гръцкия Бизнес Съвет в България, Бизнес Клуб Лондон, Европейският Икономически Сенат и други.