БРОЙ 04, 2017 XXIX   вход за абонати  
bg | en           

Стартира Конкурсът за иновативно предприятие на годината


Стартира Конкурсът за иновативно предприятие на годината

На 26 юли стартира кампанията за 13-о издание на Конкурса "Иновативно предприятие на годината 2017". Иновативни български новостартиращи и утвърдени предприятия могат да кандидатстват по електронен път до 15 октомври включително. Традиционно наградите се връчват лично от Президента или Премиера на РБългария по време на Националния иновационен форум.

Фондация “Приложни изследвания и комуникации” и Еnterprise Europe Network – България, с подкрепата на Генерална дирекция “Вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и МСП“ на Европейската комисия, в партньорство с БНТ , сп. Икономика и онлайн портала Economic, набират номинации за 13-ото издание на Конкурса "Иновативно предприятие на годината 2017".

Кандидатстването се извършва по електронен път до 23:45 часа на 15 октомври 2017 г. В конкурса могат да участват активни български фирми, които имат успешно разработена и внедрена иновация през последните три години.

Конкурсът има за цел да популяризира успешните български бизнес модели, основаващи се на иновациите и новите технологии. Кандидатите се оценяват в категории според въздействието на отличените иновации. Победителите се обявяват на ежегодния Национален иновационен форум, планиран за началото на декември 2017 г.

Националният конкурс "Иновативно предприятие на годината" стартира през 2004 г. Близо 80 компании са отличени за новаторските си разработки. Инициативата е призната от Европейската комисия за добра национална практика за подкрепа на иновативното развитие.

„Внедряването на иновации е от ключово значение за постигането на устойчив растеж. Някои ключови инструменти дадоха тласък на успеха благодарение на мъдрото планиране от страна на българската държава. Български компании създадоха работни места в региона, а не само в страната“, заяви президентът Росен Плевнелиев при откриването на 12-ия Иновационен форум.

„Конкурсът за иновативно предприятие на годината беше интересна възможност да се видят новостите, създавани в България, и да се даде допълнителен кураж на предприемчивите и иновативно мислещите хора“, казва Игор Левин, основател на Електросфера ЕООД, с награда в категорията „Пазарно лидерство“ на 12-я Конкурс за иновативно предприятие на годината.

 

За повече информация посетете уебсайта на конкурса: https://event.gg/6807-InnoAwards-2017/.

28.07.2017


 
    Share