Брой 04, 2019 LII   вход за абонати  
bg | en           

Стара Загора - ромски къщи - акция


От началото на мандата на кмета Живко Тодоров досега са премахнати 172 незаконно построени ромски къщи в кварталите "Лозенец" и "К. Ганчев" в Стара Загора.
Собствениците на 54 постройки в местността „Карасиврия", чието събаряне ще започне следващата седмица, са получили предизвестията си преди 6 месеца и са били длъжни да ги премахнат в 30-дневен срок. Даденият срок е изтекъл. Процедурата е обжалвана пред ВАС, но е потвърдена от съда. В края на 2018 г. и след зимния сезон Община Стара Загора пристъпва към премахване на незаконното строителство. Шест от собствениците на къщи започнаха премахването им доброволно.
Със специално разлепени съобщения Община Стара Загора прикани обитателите им да освободят помещенията от имущество и домашни животни.
Предупредени са EVN и ВиК да прекъснат снабдяването с ток и вода преди принудителното премахване.
Първите три незаконни постройки в местността „Карасиврия" ще бъдат премахнати на 15.04.2019 г. в 9,30 ч.
За целта журналистите, които работят по темата, ще бъдат транспортирани с високопроходима техника на два пъти - в 8,00 ч. и в 9.00 ч. В тези часове, от паркинга до блок 75 в кв. „Три чучура север", ще тръгне специален транспорт дo мястото. След края на акцията ще бъдете върнати до паркинга. Свободно придвижване в района няма да се допуска.
Надяваме се, колеги, да се съобразите с така въведените ограничения, предвид Вашата сигурност и безпроблемно провеждане на акцията.

12.04.2019


 
    Share