Брой 12, 2018 XLVIII   вход за абонати  
bg | en           

Споразумение за сътрудничество между БТПП и Малтийската търговска палата


БТПП подписа Споразумение за сътрудничество с Малтийската търговска палата

В присъствието на президентите Румен Радев и Мари-Луиз Колейро Прека

 

По време на състоялия се днес Българо-малтийски бизнес форум, Българската търговско-промишлена палата подписа Споразумение за сътрудничество с Малтийската търговска палата. Документът бе подписан от председателите на двете палати – Цветан Симеонов и Франк Фаруджия, в присъствието на президентите на двете страни Румен Радев и Мари-Луиз Колейро Прека.  Споразумението  предвижда съвместни действия в полза на бизнеса, насърчаване на търговско-икономическото взаимодействие и инвестициите.

Меморандум за сътрудничество бе подписан и между Бургаската търговско-промишлена палата и Търговската палата на Гозо /Малта/. Сътрудничество в областите туризъм, инвестиции, търговия са залегнали в документа.

Над 40 малтийски и 150 български бизнесмени участваха във форума, осъществен по повод официалното посещение на президента на Малта Мари-Луиз Колейро Прека в нашата страна.

В рамките на малтийското посещение, председателят на Палатата Цветан Симеонов проведе среща с ръководителя на бизнес делегацията - председателят на Малтийската търговско-промишлена палата – Франк Фаруджия. По време на разговорите бяха обсъдени актуалната икономическа ситуация в България и Малта, палатската система, членството на двете организации в Асоциацията на Европейските търговски палати (ЕВРОПАЛАТИ) и предстоящи съвместни инициативи.

 

 

 

06.02.2018


 
    Share