БРОЙ 2, 2018 XXXIX   вход за абонати  
bg | en           

Президентът на България връчва наградите в Конкурса за иновативно предприятие на годината 2017


Президентът на България връчва наградите в Конкурса за иновативно предприятие на годината 2017    

Президентът на РБългария г-н Румен Радев ще отличи победителите в 13-о издание на Конкурса "Иновативно предприятие на годината". Български новостартиращи и утвърдени предприятия могат да кандидатстват по електронен път до 15 октомври включително. Държавният глава ще връчи наградите по време на Националния иновационен форум на 5 декември 2017 г.

13-ото издание на Конкурса "Иновативно предприятие на годината ", 2017 се организира от Фондация “Приложни изследвания и комуникации” и Еnterprise Europe Network – България, с подкрепата на Генерална дирекция “Вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и МСП“ на Европейската комисия, в партньорство с БНТ , сп. Икономика и онлайн портала Economic.bg

Кандидатстването се извършва по електронен път до 23:45 часа на 15 октомври 2017 г. В конкурса могат да участват активни български фирми, които имат успешно разработена и внедрена иновация през последните три години.

Конкурсът има за цел да популяризира успешните български бизнес модели, основаващи се на иновациите и новите технологии. Кандидатите се оценяват в категории според въздействието на отличените иновации. Победителите се обявяват на ежегодния Национален иновационен форумна 5 декември 2017 г. Лично президентът на РБългария г-н Румен Радев ще открие събитието и ще връчи наградите.

Националният конкурс "Иновативно предприятие на годината" стартира през 2004 г. Близо 80 компании са отличени за новаторските си разработки. Инициативата е призната от Европейската комисия за добра национална практика за подкрепа на иновационното развитие.

„Внедряването на иновации е от ключово значение за постигането на устойчив растеж. Някои ключови инструменти дадоха тласък на успеха благодарение на мъдрото планиране от страна на българската държава. Български компании създадоха работни места в региона, а не само в страната“, заяви президентът Росен Плевнелиев при откриването на 12-ия Иновационен форум.

„Конкурсът за иновативно предприятие на годината беше интересна възможност да се видят новостите, създавани в България, и да се даде допълнителен кураж на предприемчивите и иновативно мислещите хора“, казва Игор Левин, основател на

Електросфера ЕООД, с награда в категорията „Пазарно лидерство“ на 12-я Конкурс за иновативно предприятие на годината.

За повече информация посетете уебсайта на Конкурса или ни пишете на e-mail: innoaward@online.bg, тел: 02/ 9733000 (в. 437, 433). За връзки с медиите, моля пишете на e-mail:02/ 9733000 (в. 437, 433). За връзки с медиите, моля пишете на e-mail: maya.tsaneva@online.bg

 

12.09.2017


 
    Share