Брой 02, 2019 L   вход за абонати  
bg | en           

Пет шампионски титли спечели "Моделклуб-Ловеч"


Пет шампионски титли спечели "Моделклуб-Ловеч"
Ловешките юноши дадоха урок на ветераните
През изминалата седмица се проведе националното първенство по Авиомоделизъм в класовете свободнолетящи авиомодели. Надпреварата се проведе на поляната край с. Вълчитрън, обл. Плевен, при динамични метеорологични условия. Природата предложи от всичко - слънце, дъжд и силен вятър. Въпреки трудностите спортистите на "Моделклуб-Ловеч" се справиха отлично, завоювайки общо 11 призови места, от които пет шампионски титли.
С максимално възможни точки Венцислав Минев стана шампион в категория планери F1H и надпреварата за EuroChallenge при мъжете. Също с пълен резултат, в категория авиомодели с гумен двигател F1B, възпитаничката от ПЕГ „Екзарх Йосиф Първи" м.с. Ванеса Вескова отнесе шампионските титли при мъже и юноши. В същата категория при мъжете м.с. Генко Петров се класира на трето място. Възпитаничката на ОУ „Христо Никифоров", Виктория Пейкова участва в две категории - планери F1A и планери F1H. В класирането за юноши завоюва шампионските титли и в двете категории и надпреварата за EuroChallenge. Качи се на стълбичката и редом с мъжете като в категория планери F1A се класира на второ място, а в категория планери F1H и надпреварата за EuroChallenge взе бронзовите медали. Така и четиримата ни участници се окичиха с общо 11 медала от първенството.
Следващите седмици ще бъдат натоварени за спортистите от "Моделклуб-Ловеч". Тогава м.с. Генко Петров ще вземе участие в Европейско първенство за мъже, което ще се проведе в Унгария от 23-ти до 28-ми юли.
В началото на август пред юношите Виктория Пейкова и м.с. Ванеса Вескова предстоят две световни купи и участие в Световно първенство, домакин на което е България.
Пожелаваме на всички добри термики (термически въздушни потоци) и високи резултати.
м.с. инж. Генко Петров,
председател на Моделклуб - Ловеч