БРОЙ 08, 2017 XXXIII   вход за абонати  
bg | en           

Отличиха "Новатори в образованието" 2017 в Литературен клуб "Перото" - НДК


ОТЛИЧИХА "НОВАТОРИ В ОБРАЗОВАНИЕТО 2017

В ЛИТЕРАТУРЕН  КЛУБ "ПЕРОТО" - НДК

Класацията има за цел да привлече общественото внимание към позитивната промяна в българското образование

„Новатори в образованието“ 2017 предизвиква обществена дискусия за нуждата от промяна
в сферата на образованието

На 8-ми ноември в литературен клуб „Перото" - НДК се състоя официална церемония, на която бяха обявени победителите от тазгодишното издание на класацията „Новатори в образованието" 2017, в която участваха над 50 проекта в сферата на образованието. Организатор на класацията тази година е ERP Academy, а амбицията на организаторите е да бъдат представени личностите, проектите и инициативите с най-голям принос към въвеждането на нови обучителни методи, технологични решения, както и добрият пример на истинска отдаденост към учебния процес, които променят представата ни за образование, създават нови възможности за усвояване на знания и правят ученето по-достъпно и стойностно за повече хора.
Тази година участниците в класацията „Новатори в образованието" бяха разделени в пет категории, които бяха оценявани от жури, като беше определена и категория „Награда на публиката", в която всеки желаещ имаше възможност да гласува за своите фаворити. Събитието започна с представяне на „Новатори в образованието" от водещия Недко Минков, както и обръщение към участниците и гостите от доц. д-р Наталия Футекова - председател на журито на класацията „Новатори в образованието" 2017 и основател на образователната организация ERP Academy.
Големите победители в тазгодишното издание на класацията „Новатори в образованието" са Станимира Христова с проекта „Learning English is Fun!", образователната платформа Daskal.eu, проект NEWTT - "Нов път за нови таланти в образованието", СофтУни и Хакатон - Бургас. Наградата на публиката бе безапелационно спечелена от Ангел Ангелов - преподавател по информационни технологии в СУ "Сава Доброплодни" - Шумен, а специалната награда на Мусала Софт получи проект „Енвижън". Победителите бяха отличени от доц. д-р Наталия Футекова - основател на ERP Academy, Ия Петкова - ръководител на направление „Стратегическо развитие, маркетинг, реклама и продуцентска дейност" на НДК, Огнян Траянов - председател на управителния съвет на БАИТ, Надя Маринова - управляващ мениджър и съосновател на b2b Media, Цвети Георгиева - пиар и радиоводещ в радио Fresh!, Десислава Василева - пиар и медиен експерт, Велислав Русев - главен редактор на сп. Бизнес клуб, Даниел Димитров - издател на сп. Бизнес лейди и сп. България бизнес ревю, проф. Сотир Сотиров - от името на Индустриален и логистичен парк - Бургас и Надя Гогова - управляващ партньор на сп. ENTERPRISE.
Успешното позициониране на България като икономика и общество на знанието ще има ключово значение за това, дали страната ни ще е конкурентоспособна в утрешния динамичен свят, в който за броени години всеки регион на света може от изоставащ да се превърне в технологичен лидер, да привлече към себе си инвестиционните потоци и да създава добавена стойност. Класацията „Новатори в образованието" има амбицията да провокира обществена дискусия за нуждата от промяна в сферата на образованието, която да помогне както на днешните ученици да са по-подготвени и успешни в живота, така и на обществото ни да бъде по-конкурентно и устойчиво.
Класиране на участниците по категории:
Категория „Деца":
1. Стамена Христова, Learning English is Fun!
2. Кубче „Трансформърс" - Виолета Панайотова и Катя Ганчева
3. Петя Данева, "Академия на знанието" във Варна
Категория „Училища":
1. Daskal.eu
2. Голямото приключение "ОТ МЕН ЗАВИСИ" и Емилиян Кадийски - Враца Софтуер Общество
3. Станимира Христова - "Местенцето" и "Игрици.БГ"
Категория „Университети":
1. Проект NEWTT - "Нов път за нови таланти в образованието", проект на Фондация „Заедно в час", Министерство на образованието и науката и Пловдивски университет „Паисий Хилендарски"
2. Висше училище по застраховане и финанси (ВУЗФ)
3. Магистърска програма „Мениджмънт на процеси, проекти и човешки ресурси в ИТ индустрията"
Категория „Обучения":
1. СофтУни
2. Дарин Маджаров, Уча.се
3. Университет за деца и Академия Телерик
Категория „Благотворителност":
1. Хакатон - Бургас
2. Благотворителна инициатива „Бъдители"
3. LoveGuide
Повече информация за „Новатори в образованието" 2017 можете да откриете на адрес www.novatori.bg, както и в официалната Фейсбук страница на класацията: https://www.facebook.com/novatoribg

„Новатори в образованието" 2017 се осъществява със съдействието на ERP Academy, ERP.BG и AVS Agency. Партньори на класацията са Национален дворец на културата (НДК), Литературен клуб „Перото", Българска асоциация по информационни технологии (БАИТ), Българската асоциация за управление на хора (БАУХ), Мусала Софт, Индустриален и логистичен парк - Бургас, Българско национално радио (БНР), сп. Бизнес клуб, сп. Бизнес лейди, сп. Enterprise, Uchi.bg, B2bmedia.bg, Pixelmedia.bg, Uspelite.bg, HiLife, Espressonews.bg и Vibes.bg.

 

 

 

 

 

13.11.2017


 
    Share