БРОЙ 7, 2018 XLIV   вход за абонати  
bg | en           

ОТ СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ


ТРАГЕДИЯТА КРАЙ СВОГЕ - ШАНС ЗА ИЗМЪКВАНЕ ОТ МЪРТВАТА ХВАТКА НА КОРУПЦИЯТА

 

В България се появиха напоследък много виновни - шофьори, малоимотни граждани и други неграмотни с фирми с особено големи задължения, клошари пиромани. А и регист-

рите на АВП  някак си прегряха, гръмнаха и изгоряха точно в горещия август. Техническа грешка или нещо друго. Последствията ще се усетят в следващите месеци. Умряха и 17 души на пътя до Своге. Вероятната причина е пак "техническа" грешка - опасният планински път е направен от боклучав асфалт, мантинелите от съмнителна тенекия, която не е била в състояние да задържи автобуса и той е паднал от 20 метра височина. 

Дано ранените при тази катастрофа оцелеят, дано лекарите се преборят за живота им. Искрено им го пожелаваме. 

Ако след година излезе, че основен и главен виновен за тази трагедия е шофьорът Григор Григоров "поради превишена скорост и несъобразяване с пътните условия" съм сигурен, че още много хора ще се откажат от Родината си. (Споделям. При съставянето на броя на тази страница исках да пусна снимки на много мои приятели, които изпращат децата си в чужбина).

Сега има някакъв шанс управляващата класа да покаже, че има намерение да се бори с корупцията и да дисциплинира онази голямата, която изгони чуждите инвеститори от България. (Да сте чули чужда компания, която иска да изгражда пътища у нас. Пробваха се и избягаха.). 

Борисов поиска оставките на трима министри - Московски, Радев и Нанков. Може би кадровата реформа е ход за оцеляване на правителството и сваляне на общественото напрежение. 

Прокуратурата се задейства - прави собствени проби на асфалта на фаталния 700-метров участък, назначава подробни експертизи, разпитва бивши шефове на АПИ.

Много се надявам, че след около повече от година, когато съдът се произнесе на първа инстанция Григор, шофьорът от Божурище, няма да си остане единствен виновен и осъден.    

Велислав Русев

 

 


 
    Share