Брой 04, 2019 LII   вход за абонати  
bg | en           

ОБЩИНИТЕ БЛАГОЕВГРАД КАЗАНЛЪК ШУМЕН И ЧЕЛОПЕЧ С ПРИЗОВЕ ЗА БЛАГОУСТРОЙСТВО


ОБЩИНИТЕ БЛАГОЕВГРАД, КАЗАНЛЪК, ШУМЕН И ЧЕЛОПЕЧ С ПРИЗОВЕ ЗА БЛАГОУСТРОЙСТВО

 

 

 

ОБЩИНИ, АРХИТЕКТИ, ИНВЕСТИТОРИ И СТРОИТЕЛИ БЯХА ОТЛИЧЕНИ ОТ ОСМОТО ИЗДАНИЕ НА ГОДИШНИТЕ НАГРАДИ LUXURY PROPERTY AWARDS 2018. СЪБИТИЕТО СЕ СЪСТОЯ В СТОЛИЧНИЯ ХОТЕЛ PREMIER BW AIRPORT SOFIA.

Международното жури на осмото издание на престижните награди даде високи оценки за развитието на големи и малки общини в България и за новите им благоустройствени проекти. Златни статуетки  бяха връчени на общините Благоевград, Казанлък, Шумен и Челопеч.  

"Строителството в България доказа, че е на европейско и световно ниво" каза почетният председател на журито Клифърт Лортлок.  

Организаторите получиха поздравителен адрес до организаторите на събитието ВИП Комюникейшън от председателя на комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление Искрен Веселинов: "Убеден съм, че с цялата си многогодишна дейност Вашата агенция ще продължи да изпълнява значимата роля в популяризирането и отличаването на добрите практики в луксозното строителство, успехите на българските строителни компании и архитекти у нас и по света, да подпомогнете техните стремежи за по-добро качество на живот в България".   

 Събитието популяризира инициативата на  ВИП Комюникейшън за подпомагане на социално слаби отличници, които искат да останат да учат и да работят в България. Инициативата е под патронажа на Ротари Клуб - Самоков и ERP България. 

Водещи на събитието бяха журналистката и съорганизатор на церемонията Патриция Кирилова и носителят на приза Златен глас на България - Симеон Владов. 

Партньори на събитието бяха  Съюзът на архитектите в България, Българска предприемаческа камара, Националната строителна федерация и Международната академия на архитектуратата.

В категория "Голяма община с принос в благоустройството" 2018 отличието получи Община Благоеврград, а наградата взе зам.-кметът по строителството и сигурността Емилия Тунева.

Специалната награда "Лидер в строителството и инфраструктурата" 2018 бе за Община Казанлък, а призът бе връчен на главния архитект на общината Георги Стоев. 

"Малка община с принос в благоустройството" 2018 бе за Община Челопеч, а наградата получи кметът инж. Алекси Кесяков. 

В категория "Луксозно обществено строителство" 2018 отличието бе за Зала "АРЕНА Шумен", връчено на инж. Боян Тодоров, зам.-кмет  по"Строителство и екология". 

ЕТО И ДРУГИТЕ ПРИЗЬОРИ:

Архитектурно студио на годината - БУЛАРХ, арх. Боян Захариев, Инвеститор на годината - NOVA CITY GROUP, Луксозно многофамилно строителство - ЛУКС БИЛД БГ ООД за Комплекс Lincoln Park Residence. 

Лидер в луксозното жилищно строителство - Ню Билдинг Пропърти, Луксозно бутиково строителство - Сграда MV Резидънс на Бигла III

 Най-продаван луксозен жилищен проект  -  Mountain View Park в София 

Луксозен ваканционен комплекс - Арт Комплекс АНЕЛ, Созопол, Луксозно реновирано строителство - Преустройство на музейна сграда в детска градина в кв. Бояна - Булстрой Груп 

Луксозен пространствен дизайн - IRON BROTHERS

Луксозен интериорен дизайн - арх. Боряна Христова за хотел "Холидей Ин" в Пловдив 

Строителна компания на Годината - АРХ Сити Строй ЕООД 

 Призовете бяха връчени от Николай Борисов, заместник областен управител на София област, депутатът Георги Колев - член на комисията по благоустройство, Георги Григоров - председател на Националната Строителна Федерация, Стамен Янев - изпълнителен директор Българска агенция за Инвестиции, Георги Стоилов -почетен председател на Международната Академия на Архитектурата, акад. Ганчо Попов - собственик на сп. "Човешки ресурси", както и от директора за "Развитие на Малки и средни предприятия" от ИАМСП Борислав Димитрачков.

 


 
    Share