Брой 10, 2018 XLVII   вход за абонати  
bg | en           

Община Ковачевци получи дарение за подпомагане на дейността на доброволното формирование от Конфедерация Швейцария


Община  Ковачевци  получи дарение за подпомагане  на дейността на доброволното формирование от Конфедерация Швейцария

Община Ковачевци получи дарение за доброволното общинско формирование чрез инициатива на Националното сдружение на общините в Република България  с изключителната подкрепа на посолството на България в Швейцария. 

                Дарението включва: 1 товарно ремарке, 6 носилки, 9 гумирани панталони за наводнения, 9 гумирани шапки за наводнения, 10 пуловери, 25 униформени гащеризони, 39 униформени якета и 9 специални колани.

            Дарението  е направено, отчитайки  активната дейност и принос на доброволното формирование и усилията на общината за възстановяване на функциите на доброволците при справяне с пожари, бедствия и кризисни ситуации и в подкрепа на професионалистите от институциите.

            Доброволното  формирование на Община Ковачевци, през  изминалата 2017г. участва в  овладяването  на  три големи пожара на сгради, извърши обеззаразяване на красивите и редки дървесни видове - секвоя гигантея, намиращи се в мемориалния парк на Ковачевци, снабди с вода  за битови нужди населението на  общината.

На 07.12.2017г. в село Ковачевци, се  проведе  учебна евакуация в сградата на Община Ковачевци, с участие на служителите на Общинска администрация Ковачевци, доброволното формирование на Община Ковачевци и служители на РС „ПБЗН”- Радомир.

За дейността на доброволното формирование, Община Ковачевци поддържа и автомобил „ЗиЛ 130 АЦ 40“.