Брой 04, 2019 LII   вход за абонати  
bg | en           

Община Костинброд участва в три дневно посещение на делегация от Израел. Най- силната чуждестранна делегация посетила община Костинброд до сега!


Община Костинброд посрещна делегация на високо равнище от Израел.
По покана на Областния управител на Софийска област г-н Илиян Тодоров в Република България пристигнаха заместник- председателят на Кнесета /парламента/ на Държавата Израел - г-жа Нава Бокер и заместник- генералният директор на Федерацията на местните власти - г-жа Рут Васерман Ланд.
Двета дами от Израел бяха специални гости на областния управител на Софийска област г-н Илиан Тодоров, по повод отбелязването на 75 години от спасяването на българските евреи. По време на посещението си в България г-жа Бокер и г-жа Васерман Ланд се срещнаха с министри, заместник-министри, посланици и народни представители.

На 1.12.2018г. в община Костинброд, г-жа Бокер, г-жа Васерман Ланд и представител на бизнеса от Израел проведоха работна среща в кабинета на кмета. Официалните гости бяха посрещнати от г-н Трайко Младенов-кмет на община Костинброд, д-р Атанас Тенев- Председател на ОбС-Костинброд, г-жа Анна Радовска- зам.-председател на ОбС-Костинброд, г-н Борислав Борисов- кмет на с.Петърч, г-н Александър Ненов, инж. Габриела Георгиева и инж. Теодора Гогова- зам.-кметове на община Костинброд. Заедно с гостите от Израел пристигна и техният официален домакин в Република България, областния управител на Софийска Област г-н Илиян Тодовор, придружаван от г-н Николай Николов и Николай Борисов- зам.-областни управители на Софийска област.

Заместник-председателят на Кнесета и заместник генералният директор на Федерацията на местните власти получиха специални подаръци от ръководството на община Костинброд. След това всички заедно се отправиха към РС "Пожарна безопасност и защита на населението"-Костинброд. Там бяха посрещнати от главен инспектор инж. Здравко Александров - началник РСПБЗН-Костинброд и пожарникари.
Запомняща ще е срещата между г-жа Нава Бокер и костинбродски пожарникар - Райчо Димитров, който е участвал в гасенето на пожарите през 2010г. в планината Кармел, близо до град Хайфа, Израел.
Пред българските огнеборци в РСПБЗН-Костинброд тя сподели, че пожарът в Кармел е свързан и с трагична лична история - в огнената стихия, при опит да помогне на други хора, е загинал съпругът й - бригаден генерал Лиор Бокер. Г-н Александър Ненов- зам.-кмет на община Костинброд представи на гостите доброволно формирование „Феникс". Двама доброволци показаха лятна и зимна екипировка за бедствия, аварии и пожари.
Кметът на община Костинброд показа на делегацията и оперативния център за видеонаблюдение, като гостите бяха силно впечатлени от възможностите на системата за видео наблюдение на община Костинброд.
Официалната делегация продължи с посещение на две от най-развитите фирми, не само в община Костинброд, но и в Република България и Източна Европа. Гостите от Израел посетиха производителя на дограма и врати „Ролпласт"АД - инвеститор клас А и печатницата „Мултипринт" ООД. Там разгледаха работния процес и се запознаха с продукцията от близо.

За финал на посещението на г-жа Нава Бокер- заместник- председател на Кнесета /парламента/ на Израел и г-жа Рут Васерман Ланд- заместник генерален директор на Федерацията на местните власти се насладиха на две изпълнения на автентичен фолклор от Музикална школа „Иркапей" към НЧ "Г.С.Раковски-1928", с.Драговищица.

Очаровани от гостоприемството на община Костинброд и видяното по време на тяхното посещение, гостите поканиха ръководството на община Костинброд в Израел на Годишна международна конференция за общински иновации в началото на следващата година.
В края на срещата всички си пожелаха да се видят отново!

Община Костинброд изказва искрени благодарности на Областната управа на Софийска област, на служителите на община Костинброд, на Общински съвет -Костинброд, на Общински Инспекторат-Костинброд и на Районно управление-Костинброд за перфектната организация и отговорност към така важната делегация, посетила община Костинброд. Благодарим Ви!

02.12.2018


 
    Share