Брой 04, 2019 LII   вход за абонати  
bg | en           

Общественият борд на TELUS International финансира 25 проекта на неправителствени организации със 150 000 лв.


Общественият борд на TELUS International финансира 25 проекта на неправителствени организации със 150 000 лв.

Традиционно всяка година компанията подкрепя проекти на неправителствени организации в областта на образованието, екологията и здравеопазването


На официална церемония Общественият борд на TELUS International Europe обяви финансирането на 25 проекта на неправителствени организации, адресиращи проблеми в сферата на образование, околна среда и здравеопазване. Връчените чекове за 2018 г. са на обща стойност от 150 000 лева. Сред отличените тази година проекти, тези в областта на здравеопазването и образованието са най-много. Финансираните организации са избрани сред общо 277 проектни предложения, които са кандидатствали за подкрепа през годината.
„Тази година за финансиране от нашия борд кандидатстваха рекорден брой проекти. Всички те и особено тези, които финансирахме през годината, по изключителен начин допринасят за подобряването на средата около нас - пример е проектът „Национална школа по химия" на Сдружение на олимпийските отбори по природни науки, които се завърнаха с комплект от златен, сребърен и бронзов медал от международно състезание. Благодарение на осигурената подкрепа от Обществения борд, към средата на 2018 г. програмата АВLЕ Mentor свърза над 1000 ученици с ментори от различни професионални сфери", споделя Ксавие Марсенак - Заместник председател на Обществения борд на TELUS International в България.
По време на церемонията бяха връчени грантове към социално значими проекти на фондации, сред които „Очи на четири лапи", „Синергиа", „Образование без раници", „Детски книги", „Национален алианс за работа с доброволци" и др. В реализиране на проектите са достигнати деца и младежи в над 15 града в страната, сред които Варна, Плевен, Самоков, Трън, Вършец и Благоевград. Гост на събитието беше и заместник - кметът на Столична община - господин Дончо Барбалов, който връчи чека на една от подкрепените организации.

В церемонията по награждаване взе участие и Димитър Стафидов - участник в „Гласът на България", продуцент и графити артист, доброволец в младежката инициатива "ПОдЛЕЗНО" - една от подкрепените НПО за 2017 година, който изпълни пред гостите на събитието авторски песни.
Всяка година Общественият борд на TELUS International в България разпределя сумата от 150 000 лева между социално значими проекти, предлагащи решения на проблеми в сферата на здравеопазването, образованието и опазването на околната среда. От създаването си през 2015 г. до момента Общественият борд на TELUS International Europe в България е финансирал 84 проекта на обща стойност 600 000 лева.

За Обществения борд на TELUS International Europe

В България Бордът е основан през 2015 г. и негов председател е Левон Хампарцумян, а
сред членовете му са Красимира Величкова, директор на Български дарителски форум,
Силва Зурлева, член на УС на Нова телевизия, Магдалена Малеева, основател на
gorichka.bg, Елвин Гури, изпълнителен директор на River Stixx Capital, Нели Радева,
основател и председател на фондация I can too и представители на топ мениджмънта на TELUS International Europe. Общественият борд в България е петнадесетият по ред борд за цял свят.

07.12.2018


Галерия
 
    Share