Брой 04, 2019 LII   вход за абонати  
bg | en           

Наталия Футекова с вдъхновяваща лекция за бизнеса, образованието и успеха във Велико Търново


Доц. д-р Наталия Футекова ще бъде специален гост на едно от първите от серията вдъхновяващи събития за тази година, организирани от Градски ученически парламент - Велико Търново. Младежката организация, която е сред най-активните на територията на България, стартира тази своя инициатива миналата есен с идеята да среща младите хора с успешни личности от различни професионални направления, които ще споделят своя опит и ще им дадат ценни съвети за тяхната бъдеща реализация.
На 23 януари (сряда) от 18:00 часа в зала Freeдoм 21 във Велико Търново, Наталия Футекова ще говори на тема „Какво се крие зад успеха?" пред ученици, студенти и представители на бизнеса, с които ще сподели своята рецепта за успех в бизнеса и живота. Заради своя дългогодишен опит в бизнеса и образованието, както и редица успехи, които постига с годините, Наталия Футекова често е желан лектор на много събития, по време на които се среща с млади хора, които вдъхновява да открият своето призвание и да поемат по правилния път за себе си. Сред последните й участия е лекцията, която изнесе в едно от българските издания на световния формат TEDx, която може да бъде видяна в официалния YouTube канал на американската организация, следван от над 16 милиона човека от различни точки на света.
Доц. д-р Наталия Футекова е управляващ партньор на ERP.BG - една от водещите български компании за разработка на бизнес софтуер. Член е на управителния съвет на Българска асоциация по информационни технологии (БАИТ). Съчетава успешно предприемаческата кариера в сферата на технологиите с академичната и научна дейност, както и с активното участие в образователни и други обществени каузи. През 2015 година основава ERP Academy - иновативен проект на фирми от ERP бранша в България, които обединяват усилия с цел да направят висшето образование по-близко до реалните нужди на бизнеса, а бъдещите кадри максимално подготвени за пазара на труда в сферата на бизнес мениджмънта и ИТ. Съвместно с Висше училище по застраховане и финанси създават магистърската програма „Бизнес анализ и ERP решения", която е първата по рода си в България и една от малкото в Европа, които предлагат широк поглед върху ERP системите, а преподавателите са изцяло експерти от бизнеса.
Повече за Наталия Футекова:
Доц. д-р Наталия Футекова е управляващ партньор на ERP.BG - една от водещите български компании за разработка на бизнес софтуер. Член е на управителния съвет на Българска асоциация по информационни технологии (БАИТ). Съчетава успешно предприемаческата кариера в сферата на технологиите с академичната и научна дейност, както и с активното участие в образователни и други обществени каузи. Научните й интереси са в областта на развитието на ERP системите и останалите бизнес софтуерни решения, управлението на бизнеса и внедряването на информационни системи.
През 2015 година Наталия Футекова основава ERP Academy - иновативен проект на фирми от ERP бранша в България, които обединяват усилия с цел да направят висшето образование по-близко до реалните нужди на бизнеса, а бъдещите кадри максимално подготвени за пазара на труда в сферата на бизнес мениджмънта и ИТ. Съвместно с Висше училище по застраховане и финанси създават магистърската програма „Бизнес анализ и ERP решения", която е първата по рода си в България, както и първата в Европа бакалавърска програма „ИТ анализ и бизнес стратегии".
Доц. д-р Наталия Футекова има две бакалавърски степени - по „Икономика на съобщенията" и „Счетоводство", магистърска степен от Университета по национално и световно стопанство (УНСС), специалност „Икономика на съобщенията" и докторска степен от същия университет със специалност „Приложение на изчислителната техника в икономиката". През 2016г. получава степен Доцент, а няколко месеца по-късно е наградена за "Академични постижения или лидерство" от Junior Chamber International - България. Проектът е част от световноизвестния формат The Outstanding Young Persons - TOYP („Най-изявените млади личности"). Наталия Футекова получи и номинация за международния формат TOYP.
Повече за доц. д-р Наталия Футекова можете да откриете на адрес: http://futekova.com/

10.01.2019


 
    Share