Брой 04, 2019 LII   вход за абонати  
bg | en           

Най-голямото изложение на пътностроителна техника в България настига световния форум „Баума"


Най-голямото изложение на пътностроителна техника в България настига световния форум „Баума"

Най-голямото изложение на пътностроителна техника в България настига световния форум „Баума", който се провежда в Мюнхен. Това заяви Борислав Тодоров, председател на Асоциацията на търговците на едра строителна техника, на пресконференция в Международен панаир Пловдив. Паркът за тежка механизация е част от изложбата „Стройтех 2019" в рамките на Международния технически панаир и е единственият у нас, който представя всички големи фирми от бранша.


„Баума" се организира през 3 години и показва последно поколение иновации, а нашето изложение може да се сравни с него, защото тук е най-новото в световен мащаб, поясни Борислав Тодоров. На площ повече от 7000 кв. м са събрани експонати на водещи марки. Демонстрират се хитови модели багери, самосвали, съоръжения за събаряне на здания, машини за полагане на асфалт и направа на канали, както и други машини гиганти.
Сред изложителите са някои от най-големите производители на бетонови възли в Европа, на асфалтови смески, битум, дренаж за пътища. За първи път има машина за скрап, каквато рядко се показва на изложения. Атрактивен експонат е техниката за разбиване на скали при прокарването на пътища.


„Представители на най-известните световни компании от отрасъла участват в ЕСЕН 2019. Причина за това е и успешното европредседателство на България, което стартира процеса за присъединяване на Западните Балкани към ЕС. Отвориха се възможности за изграждане на нови инфраструктурни обекти и в региона започва строителен бум", коментира д-р Иван Соколов, главен директор на Международен панаир Пловдив.


Специалистите могат да видят на живо технологичните и техническите иновации в демозоната. Очакваме посетители от цяла Югоизточна Европа, защото в момента интересът към този сектор е голям, добави д-р Соколов.


Наред с машините гиганти, на изложбата „Стройтех 2019" присъстват и миниварианти. За първи път е представена японска марка, световен лидер в областта на компактната техника. В нейната гама от малогабаритни трактори има модели с различно приложение - за почистване и обработка на сняг, пътища, улици, алеи, площадки, паркове, градини, тревни декоративни, спортни и комунални терени, обясняват от фирмата вносител.


Освен тези новости, на ЕСЕН 2019 са представени модерни технологии, продукти и услуги от областта на автомобилната индустрия, транспорта, автосервизното оборудване, машиностроенето, роботиката, автоматизацията, електрониката, електротехниката, информационните и дигиталните технологии, екологията, енергетиката, химията и водния сектор. Експозициите на близо 600 фирми от 34 държави, разположени в Международен панаир Пловдив, може да се видят до 28 септември.

 

25.09.2019


 
    Share