Брой 04, 2019 LII   вход за абонати  
bg | en           

На 08.06.2019 г. в VІ ОУ „Еньо Марковски" се проведе вълнуваща среща на седем випуска


На 08.06.2019 г. в VІ ОУ „Еньо Марковски" се проведе вълнуваща среща на седем випуска, инициирана от техния класен ръководител г-жа ЖЕЧКА ЕЖКОВА. Някогашните ученици се събраха пред входа на любимото си училището, посрещнати с надпис „Добре дошли!" от тяхната любима класна, връщайки някогашните спомени от незабравимите ученически години.

На срещата присъстваха представители на училищното ръководство, учители и ученици, свързани с випуските на г-жа Ежкова и VІ ОУ „Еньо Марковски" от 1962 г. до днес. Всички присъстващи се върнаха години назад. Изплуваха една след друга забавни случки от училищния живот и извън него, вълнуващи и незабравими.

Във фоайето на училище, присъстващите изразиха своята признателност и благодарност към професионализма и всеотдайността на г-жа ЖЕЧКА ЕЖКОВА, учител с мисия, в периода от учебната 1962/1963 г. до учебната 1992/1993 год., оставила следа в живота на всеки, който е имал възможността да се докосне до нея.

Срещата продължи с разходка из реновираното училището, която върна още много моменти от славните ученически години, въпреки че черните дъски вече са сменени с бели дъски, лаптопи и мултимедии във всички класни стаи и кабинети.

Г- жа ЕЖКОВА и нейните бивши ученици поставиха началото на традиция за засяване на дръвчета в двора на училището. Всички присъстващи от 7 випуска, засяха по един кипарис и предадоха „щафетата" на г-жа Мариана Йорданова - настоящ директор, да продължи тяхното начинание, което ще остави следа в историята на VІ ОУ „Еньо Марковски".

Срещата в училище приключи с пускането на балони с надписи на випуските, които се рееха „високо, високо" в необятната небесна шир.

11.06.2019


 
    Share