Брой 04, 2019 LII   вход за абонати  
bg | en           

Кметът на Ловеч с плакет по повод 60 години Българска федерация по хандбал


Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова получи юбилеен плакет  по повод отбелязването на 60 години от създаването на Българската федерация по хандбал. Това стана по време на тържественото събитие в Габрово на 12 октомври, като отличието бе връчено от Росица Бакърджиева- Коева, президент на Българската федерация по хандбал.

Плакетът има надпис : „Искрено уважение и благодарност за доверието и подкрепата Ви към българския хандбал“.

От своя страна кметът на Ловеч благодари за оказаното внимание и подчерта, че приема отличието с чувство за отговорност и го посвещава на младостта на Ловеч - настоящи и бъдещи спортисти. Корнелия Маринова изрази надеждата, че следващата година ще бъде реализиран ремонта на Спорната зала в Ловеч, което е предпоставка за много повече спортни събития.

Припомняме, че Ловеч има съществен принос в развитието този спорт, чийто връх беше през 90-те години на м. в. Днес продължаваме да сме на терен с нашите два отбора -  ХК “Осъм” и ХК Ловеч 98“, като последният през 2017 г. завоюва вицешампионската титла на Републиканското първенство за момичета до11 години.

Имаме и нашите национални съдии, действащи делегати, както и двама бивши международни съдии - Петко Стойков и Илийчо Райков, които сега навършват 70 години.

15.10.2018


 
    Share