Брой 04, 2019 LII   вход за абонати  
bg | en           

Кметът на Ловеч откри Държавното първенство по джу джицу


Кметът на Ловеч откри Държавното първенство по джу джицу

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова откри на 18 май 16-ото Държавно първенство по джу джицу, което се провежда в Спортната зала на града на люляците. Състезанието протича при голям зрителски интерес на три тепиха едновременно.
„Респектирана съм от това масово участие в първенството - виждаме деца, юноши, жени и мъже - над 280 състезатели от 24 клуба от страната. Това означава, че този спорт има сериозно настояще, вярвам, че има и голямо бъдеще", каза кметът Корнелия Маринова.
Проф. д-р Томо Борисов, председател на Българската джу джицу федерация (БДДФ), благодари за гостоприемството и връчи на кмета на Ловеч почетен плакет на федерацията. Плакет от името на ловешкия спортен клуб „Вароша" връчи на кмета и Петър Магеранов.
Водосвет за здраве и успех отслужи отец Кънчо Кабадийски.
В церемонията участваха още вицепрезицентът на БДДФ и главен инструктор Тони Петров, както и новият генерален секретар на федерацията Димитър Пейков.
Откриването премина в подчертано християнско-патриотичен дух, прекъсвано от бурни аплодисменти.
Дисциплините в състезанието са четири - дуо система, специална защита, файтинг система и Не Ваза. За първи път по Не-ваза джу джицу в България ще бъде организирано и отборно съревнование.
Не-Ваза е източна бойна техника, която води началото си от края на 19-ти век, и е свързана с полицейските конкурси. Неслучайно в Ловеч в рамките на шампионата се провежда и зонално първенство по Полицейска лична защита с участието на отбори от спортните клубове при ОД на МВР Русе, Габрово и Ловеч.

20.05.2019


 
    Share