Брой 02, 2019 L   вход за абонати  
bg | en           

ЕДИН КАЯК СЪБИРА КОСОВО И СЪРБИЯ НА ПАНЧАРЕВО


ЕДИН КАЯК СЪБИРА КОСОВО И СЪРБИЯ НА ПАНЧАРЕВО

По време на срещата на върха в София се провежда първото младежко състезание „Западни Балкани“

Косовският президент Хашим Тачи и сръбският му колега Александър Вучич сядат по диагонал на масата за дискусии и позират в двата края на общите снимки. Младите им сънародници пък тези дни седят заедно в каяците и размахват греблата на Панчаревското езеро. Участниците от Сърбия, Косово и Македония заедно с българските им домакини се включиха в първото издание на Международното младежко състезание „Западни Балкани“,  в последния момент пропадна идването на албанската група.
На 17 май, когато в София започва двудневната среща за бъдещето на Западните Балкани, в Панчарево са финалите на гребната надпревара.
От 14,00 часа ще се даде старт на първите състезателни етапи. Младежите ще демонстрират усвоените умения и ще покажат защо балканците трябва да сме в обща лодка. Покани да присъстват на състезанието са получили премиерът Бойко Борисов, спортният министър Красен Кралев, кметът на столицата Йорданка Фандъкова, заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев, евродепутатите Андрей Ковачев и Андрей Новаков.16 май 2018 година
Панчарево