Брой 01, 2019 XLIX   вход за абонати  
bg | en           

Проф. Търнев с Гранд При и с остра критика: Здравеопазването е дехуманизирано, комерсиализирано и дискредитирано


Проф. Търнев с Гранд При и с остра критика:  Здравеопазването е дехуманизирано, комерсиализирано и дискредитирано  

Аджибадем Сити Клиник с три награди от Медицинските Оскари

Медицински светила аплодираха сърдечно откривателя на редки болести проф. д-р Ивайло Търнев, който бе отличен с Гранд При за цялостен принос в медицината от Националните медицински награди снощи в хотел Премиер в София.
  "Нужни са ни повече духовни примери - защото днешното здравеопазване е много дехуманизирано, много комерсиализирано, много дискредитирано.... То не е това, което аз избрах преди 31 години. Младите хора ме вдъхновяват - тези, които избраха да останат в България. Нужни са ни върхове - като този на Боян Петров. Всеки един от нас трябва да се стреми към постигане на връх, като еманация на човешкия си дух", с тези свои думи проф. Търнев магнетизира залата.
В категория Доктор на годината 2018 бе отличен проф. д-р Владимир Данов, достигнал върховете в кариерното развитие в Германия и завърнал се в България, за да обучава младите специалисти и да дава европейска насока в медицинската практика.
Залата аплодира и създателката на Школа по Невросонология - акад. проф. д-р Екатерина Титянова, по чиито учебници вече учат студентите в Кембридж и в Бразилия.
Неврохирург № 1 проф. д-р Николай Габровски - трето поколение специалист в тази област, от сцената благодари на сина си, рожденик в деня на церемонията и подчерта, че младият Габровски се е насочил към други области и няма да тръгне по неговия път.
Най-голямата болнична група у нас - ACIBADEM CITYCLINIC, си тръгна с три Медицински Оскара - както за Болнична група на годината, така и за Медицински екип на годината с Отделението по Електрофизиология, което направи редица иновативни и животоспасяващи операции за първи път в България.
Наградите бяха връчвани от партньорите на събитието - д-р Галинка Павлова от Български лекарски съюз, Виктор Паскалев от Национална пациентска организация, маг.фарм. Тодор Найденов, зам.-председател на Българския Фармацевтичен съюз, медийни партньори и други.
Водещи на събитието бяха "Златният глас" на България Симеон Владов и управляващият съдружник на ВИП Комюникейшън - журналитката Патриция Кирилова. Актьорът импровизира на сцената дует с любимката на публиката - Джина Иванова от Трамвай № 5, а трогна залата и с песента "Облаче ле, бяло" в дует с дъщеря й Мартина. Златни песни от българската естрада пя и певицата Галиана Арсова, както и звездата от "Тласът на България" Бриана.
Събитието бе открито с истински двойник на Моцарт - пловдивчанинът Георги Димитров показа майсторска цигулка в пълната зала. А младите таланти от Клуб за спортни танци Денсинг Тайм развълнуваха гостите. Призьорите си тръгнаха с почетни грамоти и статуетки от партньорите на събитието Фреш принт - дългогодишният лидер в областта на дигиталния широкоформатен и офсетов печат,  както и с подаръци от козметичният гигант РЕФАН,  от ТОПОФЕРТИТЕ, а бутикова изба ВИЛА ТЕРЕС осигури руйното вино на събитието. Партньорите на Медицинските Оскари 2018 от Български Лекарски Съюз, Националната Пациентска Орагнизация и Българският Фармацевтичен Съюз, министри и депутати, връчваха престижните статуетки на четвъртата церемония,  агенция за публични комуникации VIP COMMUNICATION PR.
Номинациите за Националните медицински награди 2018 са направени от браншови организации, ресорни медии и журналисти. Организатор на събитието е агенция за публични комуникации VIP COMMUNICATION PR.

Ето и всички призьори:
•    Цялостен принос в медицината – Проф. д-р Ивайло Търнев
•    Доктор на Годината  – Проф. д-р Владимир Данов
•    Медицински екип на годината - Отделение по Електрофизиология, ACIBADEM CITYCLINIC
•    Здравна Група на годината –  ACIBADEM CITYCLINIC
•    Болница на годината – МБАЛ ВИТА
•    Иновации в мецинските технологии 2018 – УМБАЛ "Сърце и мозък" Плевен, Клиника  по Неврохирургия 
•    Иновации в медицинската практика 2018 - NEO CLINIC, София
•    Професионализъм и иновации в медицината 2018 - Проф.д-р Николай Габровски, Пирогов
•    Професионално признание 2018 - Проф.д-р Венцислав Цветков, Болница ЕВРОПА
•     Медицина и образование 2018 - Акад. проф. д-р Екатерина Титянова за създаване  на Школа по невросонология
•    Международно признание 2018 -Доц. д-р Петя Димова и д-р Кр.Минкин
•     Специална награда за Инвестиции в психосоциална  подкрепа 2018 от Националната Пациентска Организация за Онкологичния център на ACIBADEM CITYCLINIC
Снимки и видео: VIP Communication PR
Всички снимки: https://www.facebook.com/pg/vipcommunication.pr/photos/?tab=album&album_id=10156321851618530

Видео на проф. д-р Ивайло Търнев, който развълнува медицинските светила по време на церемонията:
https://www.youtube.com/watch?v=SpJWUWnwygI&feature=youtu.be

Видео: Доктор на годината 2018 за проф. Владимир Данов:
https://www.youtube.com/watch?v=jRpJoDjvsrE&feature=youtu.be

 Видео Медицински екип на годината - Отделение по Електрофизиология, ACIBADEM CITYCLINIC  - https://www.youtube.com/watch?v=3bzd3XMXdSk&feature=youtu.be

Видео - Категория Здравна Група на годината 2018 – ACIBADEM CITYCLINIC 

Видео - Категория Медицина и образование 2018 - акад. Екатерина Титянова за Школата по невросонология  https://www.youtube.com/watch?v=vpZlvqbff2k&feature=youtu.be

Видео  Специална награда за Инвестиции в психосоциална подкрепа 2018 от Националната Пациентска Организация за Онкологичния център на ACIBADEM CITYCLINIC