Брой 02, 2019 L   вход за абонати  
bg | en           

Посланикът на Република Сърбия благодари на кмета на Ловеч за оказана помощ на сръбски деца


Посланикът на Република Сърбия благодари на кмета на Ловеч за оказана помощ на сръбски деца

Благодаря Ви за помощта, която оказахте в нощта на 15 срещу 16 юни т.г на децата на Сърбия - това се казва в благодарствено писмо на посланика на Република Сърбия в Република България  Владимир Чургус до кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова.

Посланикът на съседната страна припомня, че в тази нощ младите футболисти останаха на пътя между Велико Търново и София близо до село Малинова поради сериозна повреда на автобуса, с който пътуват.

„Тогава Вие показахте голям хуманизъм и родителска грижа, с което доказахте, че сте приятел, на когото може да се разчита. Оценяваме високо Вашата посветеност към работата, която вършите, както и готовността да се поставите на разположение на гражданите по всяко време на денонощието, затова приемете най-дълбокото ми уважение“, се казва в писмото.

Инцидентът станал през нощта с деца от три футболни отбора – два от Белград  („Кампионе 2017“ и „Акасанте“) и един от град Смедерево – „Петлетата“. На мястото на инцидента през нощта веднага пристигнаха представители на Община Ловеч заедно с кмета, екипи на полицията и на БЧК. Създадена беше организация за престоя и безопасността на децата, доставени бяха закуски и вода за часовете, докато дойде резервен автобус. В знак на благодарност и за спомен още тогава децата подари на Корнелия Маринова флагче на единия отбор.

12.07.2018


 
    Share