Брой 02, 2019 L   вход за абонати  
bg | en           

Най-голямото събитие на европейската морска общност с престижна номинация


Най-голямото събитие на европейската морска общност с престижна номинация 

Бургас бе домакин на годишната среща на министри, кметове, учени и експерти от Европа 

Най-голямото годишно събитие на морската общност - „Европейски морски ден“, получи заслужена номинация от Морските Оскари, които ще бъдат връчени на 17 август в курорта Златни пясъци. 
Престижната двудневна конференция, която се провежда ежегодно в различни държави, бе част от календара на българското председателство на Съвета на Европейския съюз. У нас тя се проведе на 31 май и 1 юни т.г. в Бургаския свободен университет. 

Повече от 800 участника от цяла Европа, наред с министри от всички черноморски държави, Еврокомисарят по околната среда г-н Кармену Вела, политици, областни управители, кметове, представители на национални и европейски агенции и институции, учени и морски експерти, НПО, рибарски сдружения и други, бяха част от събитието. 
Мащабната конференция бе организирана от Община Бургас, Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията и Генерална дирекция Морско дело и рибарство на Европейската комисия. След проведен конкурс за обществена поръчка на община Бургас, фирма Меркурий-97 ЕООД бе избрана за изпълнител по „Организация, управление и логистика" на събитието. 
Целта на мероприятието бе да повиши видимостта на морските бизнес сектори и да промотира интегриран подход към разрешаването на морските въпроси.
По време на работните срещи на конференцията бяха засегнати актуални теми, свързани с устойчивостта на дейностите по опазване на океаните и моретата на планетата. 
Наред с конференцията, се проведе и изложение, на което участниците представиха резултатите от своята работа. За първи път Европейският морски ден  е организиран през 2008 г., а досега домакини са били Брюксел, Рим, Гьотеборг, Атина, Бремен и др.

  Най-добрите постижения в морския ни регион са номинирани от партньорите на четвъртото издание на Морските Оскари 2018 , припомнят организаторите на морските награди VIP Communication PR. 

Основна цел на годишните награди Marine Lifestyle Awards 2018 е да подпомогнат популяризирането и отличаването на добрите практики и успехи на Черноморските компании. 
Конкурсът има и социално измерение - целогодишната кампания на PR-агенция ВИП Комюникейшън е за подпомагане на социално слаби отличници, които искат да останат да учат и да работят в България. Под патронажа на Ротари Клуб Самоков и ERP-Academy. 
 

Повече информация тук:    http://www.vipcompr.com  

11.07.2018


 
    Share