Брой 02, 2019 L   вход за абонати  
bg | en           

Рок Академия 2018– хубава българска музика, спорт и настроение, въпреки дъждовното време


Рок Академия 2018– хубава българска музика, спорт и настроение, въпреки дъждовното време

Обичани български групи бяха част от шестото издание на Рок Академия. Изпълнители, които създават настроение и привличат своите почитатели, независимо от метеорологичните условия, бяха тук, за всички троянци и гости на града.

          Рок Академия за пореден път даде възможност на млади и амбициозни групи да се изявят на троянска сцена и да получат обратна връзка за своето представяне. Групите бяха допълнително стимулирани и от наградите, за които се бориха с представянето си.

          На 29.06.2018 г.  Рок Академия започна с традиционните майсторки класове – Вокални техники с Александър Атанасов (група „Кикимора“) и китара с Боян Ненков (група Ново 5), а вечерта на троянска сцена се качиха четири изгряващи млади групи, които работят с ентусиазъм и желание да се реализират на музикалния пазар в страната: WildChilds, Bornforvengeance, група „Непукист“ и Bobsy-die. Освен авторски парчета, групите изпълниха и по една рок песен от 80-те - лайтмотив на тазгодишното издание на Академията. Бяха връчени три награди на отличилите се групи – трето място зае група WildChilds и си тръгна с награда професионален микрофон; второ място заеха  Bobsy-die, като спечелиха професионален студиен запис на авторската песен и излъчването и в национален ефир, а за първенци в тазгодишната Академия бяха отличени момчетата от Bornforvengeance, които откриха вечерта, посветена на Джулай морнинг и на началото на туристическия сезон, а също така ще има възможността да се изявят в рамките на самостоятелен концерт на следващото издание на Рок-академия, Троян.

Тазгодишното издания на Академията съчета спорта и рок музиката, като за адреналина на събитието се погрижиха момчетата от BiketrialSofia, за които „Стремежът към самоусъвършенстване и преодоляване на вътрешните страхове, е онази невидима сила, която ни мотивира ежедневно да достигаме и надхвърляме границите на възможностите си, а нейно най-ярко изразно средство са екстремните спортове“. Вечерта настроените подържаха групите: ProjectTwo & RockMasters, TheRoosters, Монолит и Акага, които изпълниха някои от най-популярните си парчета.

Водещият – Симеон Чешмеджиев, емблематичният глас на радио Z-Rock, лице  на троянското рок събитие, беше с троянци и гости на града за Рок Академия и Джулай морнинг.

06.07.2018


 
    Share