Брой 01, 2019 XLIX   вход за абонати  
bg | en           

Първа работна среща на Кмета на община Радомир Пламен Алексиев, Кмета на Община Ставрос, Република Гърция, Диамандис Лиамас и Председателя на общинския съвет на общината се състоя в Гърция.


Първа работна среща на Кмета на община Радомир Пламен Алексиев, Кмета на Община Ставрос, Република Гърция, Диамандис Лиамас и Председателя на общинския съвет на общината се състоя в Гърция. Пламен Алексиев обсъди установяването, развитието и укрепването на приятелски връзки, отношения на сътрудничество и партньорство, на взаимна обмяна на информация, идеи и опит между двете общини.

Община Ставрос е с население около 5 000 жители и е много добре развит икономически район сакцент върху туристическия и земеделския сектори. Общината редовно присъства на туристическите борси и изложения в България и има интерес от партньорства с български общини. От своя страна г-н Алексиев разказа пред своите колеги за икономическата и социална специфика на Община Радомир, забележителноститев района и възможните насоки за развитие.

Кметовете на двете общини изразиха общите намерения за бъдещи инициативи и подписване споразумение за сътрудничество в областите икономика, селско стопанство, опазване на околната среда, развитие на туризма, сътрудничество между бизнеса, гражданското общество, образование, култура, спорта и младежките дейности и младежки обмен и обсъдиха възможностите за съвместно участие в проекти, финансирани със средства от европейските фондове.

Кметовете се договориха след 20 дни делегация от Община Ставрос да  върне посещение в Радомир по време на което предстои официалното подписване на Споразумението за партньорство одобрено от общинските съвети на двете общини.

Събитието е част от проект „Знам какво, научи ме (покажи ми) как“, реализиран от Сдружение „КРИБ Перник“ в партньорство с община Радомир и фирма „Ерикон“ и е финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2014-2020.