Брой 04, 2019 LII   вход за абонати  
bg | en           

Игрище за виртуален футбол на изложението „ДиТих" в Пловдив


Игрище за виртуален футбол на изложението „ДиТих" в Пловдив

Игрище за виртуален футбол е един от впечатляващите експонати в Седмицата на дигиталните технологии „ДиТех", част от 75-ия Международен технически панаир в Пловдив. Окупиран непрекъснато от посетители е щандът, който демонстрира роботи за миене на прозорци и за чистене. Изложител представя платформа за изграждане на онлайн магазин само с три клика. Музейна презентация е разработена като дигитален пъзел за интерактивно запознаване с предмети от миналото.

Подобни иновативни продукти показват 40 технологични компании от цяла България на Digital Expo в рамките на „ДиТех", заяви Любомир Атанасов, управител на „Интернет медия груп", която осъществи най-мащабното събитие за сектора в България. Тук мениджърите могат да намерят софтуерни и облачни решения за управление на различни процеси, иновативни изделия и услуги за развитие на бизнеса.

Седмицата на дигиталните технологии е основен акцент на изложбата „Инфотех 2019", най-авангардната в Международния технически панаир. Тя запознава с постиженията на български и чуждестранни компании.
Първото в света и най-добро 5G-GES решение представя Националната информационна агенция на Република Корея. Фирма от Великобритания предлага модерни продукти за обучение. Изложител от Чехия демонстрира многофункционално решение за пакетиране, съхраняване и разпространяване на съдържание, подходящо за кабелни и телекомуникационни оператори.

Първата социална туристическа платформа, предназначена да свързва хора, които искат да пътуват заедно и да организират сами своите пътешествия, е създадена от българска фирма, участваща в изложбата. В процес на патентоване е нейният аудиовизуален продукт, наречен „Технофилм 3 в 1" и разказващ за триумфа на нашия национален отбор по футбол на световното първенство през 1994 г. в САЩ. Той включва уики книжка, интернет презентация в облак и технофилм с архивни кадри, виртуална добавена реалност, холограми и други ефекти.
Чудеса от утрешния ден се презентират и в Digital Show, където може да се видят новости от роботиката, нанотехнологиите, 3D креативността, компютърните анимации и симулации, киберспортовете, виртуалната и разширената реалност, добавят организаторите. Според тях голям интерес има към специалната кариерна зона IT Career Fair.

Десетки специалисти идват на безплатните конференции. Много заявки за участие има и за предстоящите форуми. На тях ще бъдат обсъждани стратегии за бързо развитие на компаниите, дигитални решения за повече продажби, електронна търговия, логистика на бъдещето, маркетингови стратегии за хотели и ресторанти, реклама в социалните мрежи.

Международният технически панаир продължава до 28 септември и представя още четири изложби: „Ауто сити Пловдив", „Енеко", „Машиностроене" и „Стройтех".

 

25.09.2019


 
    Share