Брой 04, 2019 LII   вход за абонати  
bg | en           

И тази година надпреварата „Млад огнеборец” бе в Ковачевци


И тази година надпреварата „Млад огнеборец" бе в Ковачевци


ХХ -то Областно състезание на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец" се проведе в Ковачевци. Мероприятието се организира от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението", а домакинството за втора поредна година е от Община Ковачевци.

Четири отбора, първенци от проведените общински състезания , мериха сили за най-добри млади огнеборци в юбилейното състезание на младежките противопожарни отряди.

Надпреварата бе оспорвана и младите огнеборци се състезаваха в две атрактивни технически дисциплини - "Бойно разгръщане на състезателна пътека" и "400 м. щафетно бягане с препятствия". Оценяването на резултатите, отделно за двете дисциплини, се извърши от съдийска комисия от РСПБЗН - Перник. При изключително строгия поглед на съдиите, децата, които участваха в състезанията, се стараеха да изпълняват всички правила и норми.

Първо място спечели отборът на ХІІІ ОУ "Св. св. Кирил и Методий" - гр. Перник, който се класира за републиканския финал на състезанието. Втори е отборът на СУ „Васил Левски", град Брезник, трети на ОУ „Христо Смирненски", град Радомир, а на четвърто място остана СУ „Гео Милев", град Трън.

Цялостната организация на състезанието премина при добра съвместна работа между РСПБЗН- Перник и Община Ковачевци.

За участниците имаше награди- футболни топки купи на Кмета на Община Ковачевци- „Млад огнеборец" 2019.

Кметът Васил Станимиров награди участниците, като не скри своето вълнение, че за втора поредна година посреща толкова много деца от област Перник на стадиона в Ковачевци, за да мерят сили в това мероприятие. Пожела на всички участници, да полагат много усилия в изучаване на предметите в училище и още много успехи и завоювани победи на състезанията.

13.05.2019


 
    Share