Брой 04, 2019 LII   вход за абонати  
bg | en           

Форум ,,Да върнем родителите в училище“ се проведе в Тетевен, част от националната кампания на евродепутата Асим Адемов


Форум ,,Да върнем родителите в училище" се проведе в Тетевен, част от националната кампания на евродепутата Асим Адемов


Тетевен бе домакин на форум на тема „Да върнем родителите в училище", част от националната кампания на евродепутата Асим Адемов - член на Европейския парламент. Събитието се състоя на 8 февруари 2019 г. в залата на Общинския съвет в Тетевен. Участие взеха д-р Мадлена Бояджиева - Кмет на Община Тетевен, инж. Таня Михайлова - Заместник-министър на образованието и науката, Асим Адемов - член на Европейския парламент, Иван Миховски - народен представител, Ваня Събчева - Областен управител на Ловеч, Корнелия Маринова - Кмет на Ловеч, Еленко Начев - Началник РУО Ловеч, директори, учители, родителски организации от общината.
Кметът на Община Тетевен откри форума като благодари на Асим Адемов за идеята и на присъстващите: ,,Сигурна съм, че ще се получи добра дискусия на днешния форум. Приветствам усилията на правителството, че поставя образованието в центъра на своите действия. В центъра поставяме образованието и ние като Общинско ръководство и мисля, че присъствието на хора от всички нива - Европейския парламент, Министерство на образованието, Народното събрание, Областна администрация и местна власт, са доказателство за това, че ние работим в синхрон". Освен с множеството ремонтни дейности, подобрили образователната среда на територията на общината, д-р Бояджиева добави, че се работи изключително добре по механизма за връщане на учениците в училище и по отношение на професионалното и дуално обучение".
Г-н Адемов също благодари на присъстващите за отделеното време: ,,Това означава много за мен. В крайна сметка всички сме тук, водени от желанието нашите деца да излязат от училище максимално добре подготвени, образовани и възпитани...С тази кампания искам да дам своя принос за подобряване на образователната система".
Целта на инициативата е да засегне проблема с нарушената връзка между родители и учители и да предостави платформа за диалог между двете страни.

11.02.2019


 
    Share