Брой 12, 2018 XLVIII   вход за абонати  
bg | en           

Езикови ваканции в Канада, САЩ, Куба и Мексико – хит в каталога на „Интеграл“ за Езикови ваканции Лято 2018


Езикови ваканции в Канада, САЩ, Куба и Мексико – хит в каталога на „Интеграл“ за Езикови ваканции Лято 2018

След Великденските празници, идва ред на подготовката за лятната ваканция и почивка. През последните години част от вълнуващото и полезно преживяване са езиковите ваканции, които се превърнаха в предпочитани от малките и пораснали деца. Ранното планиране пести не само време и средства, но и гарантира отлично забавление и по-голямо разнообразие при избора. Самостоятелната екскурзия в чужбина за едно дете е нещо достатъчно вълнуващо и интересно, за да откъсне вниманието му от таблета или iphone-а за известно време, категорични са образователните консултанти с дългогодишна практика.
Всяка година, консултант № 1 за образование в чужбина - „Интеграл“, издава най-големия и подробен каталог с предложения за езикови ваканции, с дестинации в цял свят. Многобройните възможности значително затрудняват родителите и децата, но тук идва помощта на професионалните консултанти. Основната отправна точка при избора е възрастта. За по-малките се предлагат ваканциите с повече занимания и игри, с футбол, музика и приключения, докато възрастовата група между 15 и 17 години предпочитат курсовете със сериозна езикова подготовка, с акцент в полагането на езикови сертификати. Въпреки „голямото учене” и тук има време за купон и забавления. Повечето курсове предвиждат разнообразни развлечения и екскурзии, които за тийнейджерите са незабравими.
Ирландия и Шотландия - хит в дестинации за изучаване на английски език в чужбина
Двете страни са отлична алтернатива на популярния Лондон и са добър вариант, както за индивидуални, така и за групови ваканции. Сред интересните, нови предложения тук са ваканциите в базата на шотландския Heriot-Watt University, която разполага с отлични спортни съоръжения и ирландския ваканционен център в Дъблин - National College Ireland.
Английски езикови курсове в САЩ и Канада
Подбрани са езикови центрове в популярни и впечатляващи полиси като Ню Йорк и неговото сърце Манхатън, Бостън. Лекциите са в университетски стил, а участниците имат възможност да посетят и американските топ университети от ранга на Харвард. Английски език във филмова академия или в съчетание с хоби - мода и американски спортове предлага Iona College в Ню Йорк, а за любителите на музиката, звуковите ефекти и музикалният мениджмънт са езиковите курсове в Boca Raton, разположен в базата на университета Lynn. Академичен английски пък предлага престижният Concordia Colleg, New York. За любителите на екзотичните преживявания е възможността за 20 учебни часа седмично на брега на океана в езиков център в Малибу.
Ново предложение за английски в езиков център във Ванкувър е сред хитовете на каталога тази година. Центърът е филиал на британската Academic Summer, която в Канада организира курсове за деца на възраст между 12 и 14 години за развиване на академични умения по определени учебни предмети като математика, изкуство, социални науки и др.
За любителите на екзотиката и далечните дестинации са курсовете в Мексико, Куба и Пекин
Ваканционен курс за ученици над 16 години по испански, с подготовка за изпит SIELЕ, интензивно обучение, курсове по испански 50+, както и испански и медицина, са част от програмите на ваканционните центрове в Мексико, включени в новия каталог. Основен и интензивен курс по испански, съчетан с уроци по салса за възрастни над 18 години е едно от екзотичните предложения за ваканция в Хавана, Куба. За почитателите на нетрадиционните чужди езици е курсът за възрастни в Пекин, Китай за възраст над 18 години, който може да бъде комбиниран и със занимания по тай чи и рисуване.
Интензивен курс по руски в Москва или Санкт Петербург за възраст над 16 години с допълнителни модули по бизнес руски, руска музика и руска литература е друго от новите нетрадиционни предложения.
Италиански за малки и големи в Тоскана и Сицилия са две от новите хитови предложения в каталога, а за изучаващите испански са възможностите на езиковите центрове в Малага с възможности за уроци по сърф и танци. Испанското Sotogrande Internation School предлага комбинация от изучаване на испански или английски с футбол с представители на Атлетико Мадрид, както и тенис, ветроходство, езда, голф, водни спортове, театър и изкуство.
Сред предпочитанията са сериозните езикови курсове, които наблягат на езиковата подготовка и постигането на високи резултати при тестовете за кандидатстване в западен университет. Популярни са курсовете във Великобритания. Те се провеждат традиционно в елитните британски колежи, като сред най-добрите предложения тази година са Pembroke College, където обучението се води в базата на известния Oxford University, както и едно от най-престижните пансионни училища във Великобритания - Tonbridge School. И двете програми предлагат курсове за „млад лидер“ на курсисти между 16 и 18 години (Pembroke College), както между 13 и 16 годишни (Tonbridge School).
Сред по-малките, на възраст между 12 и 15 години, популярни са езиковите ваканции тип „2 в 1”, където обучението по език е съчетано със спорт, изкуства, танци и забавления.
Може ли приятното да е полезно?
Обикновено децата свързват летните дни със свободата да правят каквото си поискат, без да се налага да изпълняват задачи и да учат. Особено трудно е за по-палавите деца да ги накараме да учат през лятото. Езиковата ваканция е най-полезна за палавите ученици. Ако едно дете обича футбола, а мрази да учи английски, какво по-добро занимание за него от детска футболна школа в Англия, например? Да проговориш чуждия език, който цяла година си учил в училище, се оказва много по-лесно там, в чужбина, докато риташ топка, яздиш кон, плуваш в басейна или свириш на цигулка. Нови предложения ще позволят на децата с интереси в техниката да повишат езиковата си подготовка като същевременно научат как се строи ракета или как се програмира робот. Сред предложенията са и Adrenaline Rush, които дават възможности за скачане с парашут, парапланер или спускане с кану. В Швейцария пък може да се комбинира изучаването на чужд език със семинар за правене на швейцарски часовници за деца над 12 г.
Ако детето е малко?
Много са родителите, които се притесняват да изпращат децата си зад граница защото мислят, че не владее добре езика, или пък все още са малки. Гъвкавите програми на най-добрите европейски езикови центрове решават и този проблем. Не са рядко случаите, когато при по-малките деца родителите пътуват успоредно с тях и организират ваканция в близост, за да са спокойни. Семейните ваканции са запазена марка на семейства с деца между 10 и 12 години, които отрано се готвят за сертификат по езика. Комбинациите са разнообразни и на различни цени като някои включват и забавления и уроци за родителите. Дали и кога ще отиде едно дете на лятна езикова ваканция винаги е въпрос на семеен избор и решение. Практиката обаче посочва едно – че веднъж изпратило детето си на езикова ваканция в чужбина, няма семейство, което да не повтори. Най-често по желание на самото дете. Новият каталог предлага възможности за цялото семейство – да изучава език съответно в Англия, Малта, Швейцария, Германия, Франция, Испания.
Подробна информация за новите предложения и промоции на адрес в интернет http://www.integral.bg/courses/