Брой 01, 2019 XLIX   вход за абонати  
bg | en           

ДЕТСКА ГРАДИНА „КОСМОНАВТ“ 15.05.2018г.


ДЕТСКА ГРАДИНА „КОСМОНАВТ“
15.05.2018г.

Интерактивна класна стая с 16 индивидуални места за работа, преносими компютри, интерактивна тъч маса и роботчета бе открита днес в ДГ „Космонавт“ –              гр. Шумен. Пространството е изградено по проект на ОП Еразъм + „Бъдещото училище започва от днес“, в който участват детски градини, училища и колеж от 8 европейски страни - Белгия, Италия, Исландия, Гваделупа, Швеция, Англия, Турция и България.
Пространството ще обслужва нуждите на школата по „Информационни технологии“ в детската градина, която се предлага като допълнителна дейност на децата.
С откриването на интерактивната класна стая бе дадено началото на мобилността в България по проекта, чиято тема е „ИКТ и учене чрез игри“. Учителите партньори ще имат възможност до 18 май да гостуват в ДГ „Космонавт“ и да наблюдават открити ситуации в групите на детската градина, работа с различни софтуерни и електронни ресурси и игри. Дейностите по проекта започнаха през 2017г. и ще продължат до 2020г.
На събитието присъства заместник кмета по „Образование и култура“ на община Шумен г – н Найден Косев и старши експерта по Предучилищно образование към            РУО – Шумен г – жа Снежка Жекова.