Брой 04, 2019 LII   вход за абонати  
bg | en           

Час за здраве проведе Превантивно-информационен център за борба с наркотичните вещества в ОУ „Панайот Пипков“ в Ловеч


Час за здраве проведе Превантивно-информационен център за борба с наркотичните вещества/ПИЦ/ към Община Ловеч в ОУ „Панайот Пипков" с ученици от 7 клас. Поводът е Световният ден на здравето с основна тема "Вредата от наркотиците върху човешкото тяло".
Целта на мероприятието е превенция на факторите, създаващи риск за здравето на младите хора и в частност вредата от приема на наркотични вещества.
Тинейджърите участваха в дискусия по иновативния метод „Световно кафене" , разпределени в няколко групи обсъждаха теми: "Внимание! Наркотиците разрушават витамините и минералите", „Рискове при употреба на марихуана, алкохол, амфетамини", „Опасни комбинации". Те получиха информация за най-често предлаганите наркотични вещества на улицата и въздействието им върху човешката психика и организъм. Разбраха, че редовната употреба на марихуана в пубертета увеличава значително риска от увреждане на паметта, концентрацията и психичното здраве.
Учениците показаха сериозно отношение към темите от съвременния живот и оживено дискутираха. В края на инициативата младежите записаха на флипчарт „Днес аз научих.......", с което екипът от ПИЦ изпита гордост и истинско удовлетворение от свършената работа!
 

15.04.2019


 
    Share