Брой 04, 2019 LII   вход за абонати  
bg | en           

Боряна Георгиева, Воля-Българските Родолюбци: Ще търсим подкрепа в Европа срещу картелите в България


ЕВРОИЗБОРИ, 26 МАЙ, 2019 ГОДИНА

БОРЯНА ГЕОРГИЕВА,
ВОЛЯ-БЪЛГАРСКИТЕ РОДОЛЮБЦИ:
ЩЕ ТЪРСИМ ПОДКРЕПА
В ЕВРОПА СРЕЩУ КАРТЕЛИТЕ В БЪЛГАРИЯ

 

Преди да ви отговоря за бъдещата ни работа в ЕП нека да се върна малко назад във времето - за нас от ВОЛЯ развитието на малкия и средния бизнес винаги е бил приоритет. Първо, защото наистина създава основния процент от работните места в България и храни много семейства, второ, защото ние самите идваме от бизнеса, познаваме добре икономическата среда в България, знаем кое пречи и как трябва да се поправи, за да имаме нормална пазарна икономика. Ще ви дам пример - още с влизането ни в 44-о НС внесохме законопроект за принципа на мълчаливото съгласие. За съжаление срещнахме отпор от страна на управляващите и от другите парламентарни партии, ние обаче не сме се отказали да продължим да настояваме за въвеждането на този принцип, защото сме убедени, че това ще облекчи работата на много малки и средни фирми.
Що се отнася до ЕП, там имаме друг приоритет - както знаете името на нашия лидер Веселин Марешки винаги се свързва с борбата с картела в горивата. Няма фирма, която да не страда от огромните суми, които харчи за транспорт. В същото време нашите институции казват, че картел - няма. Искаме да отидем в ЕП, за да повдигнем този проблем на по-високо ниво, да потърсим помощ от европейските институции за решаването му. Очевидно е, че сами в България няма да се справим против картела сме само ние от ВОЛЯ и народът.


Ние от ВОЛЯ смятаме, че съотношението на силите в новия ЕП ще бъде много различно от досегашното. Европа е залята от патриотична вълна, част от която е и ВОЛЯ. Ние сме членове на Движението за Европа на нациите и свободите, в което са още партии като „Партията на Свободата" в Австрия, „Лига" на Матео Салвини в Италия и „Национален сбор" на Марин льо Пен във Франция. Всички добре вече знаят, че Салвини е легенда в страната си като вицепремиер и защитникът на страната си от мигрантите. Марин Льо Пен пък детронира по рейтинг президента Макрон. Това са бъдещите лидери на нова Европа и нашият председател Веселин Марешки е сред тях, защото тези хора припознаха именно него като свой български партньор.


До момента, в нашето политическо семейство, сме обединени около позицията, че силна Европа може да има само с еднакво силни нации. Няма как да градиш справедлива общност от държави, когато едните забогатяват, а другите - обедняват или когато едните пробутват второкачествени стоки на другите. Ето това са теми, по които ще работим в бъдещия ЕП.


Не на последно място, пред партньорите ни поставихме и друг много важен въпрос, който трябва да бъде решен в полза на българите - некачествените храни, които внасяме от ЕС. Според нас от ВОЛЯ е от огромно значение с какво се хранят семействата и най-вече децата, тъй като лошите храни са сред основните причини за това народът ни да е толкова болен.


Като хора от бизнеса, сме категорични, че малкият и среден български бизнес трябва да бъде защитен, да му се предоставят максимални възможности за развитие, да се намали бюрократичната зависимост и да му се даде възможност да търси нови пазари. Ние, „ВОЛЯ - Българските Родолюбци" сме тези, които най-добре можем да отстояваме българските интереси и на хората, и на бизнеса!

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛAСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!


 
    Share