БРОЙ 2, 2018 XXXIX   вход за абонати  
bg | en           

БФБ-София обяви новите си стипендианти


БФБ-София обяви новите си стипендианти   

 

 

 

София, 18 септември 2017 г. - Българска фондова борса-София обяви победителите в тазгодишното издание на конкурса за CFA стипендии. Това са: Иван Коцев и Иво Коларов.
БФБ-София ще подпомогне двамата кандидати при явяването на изпит за първо ниво на професионалната акредитация Chartered Financial Analyst (CFA) като покрие таксите им за регистрация за изпита.
Конкурсът се провежда за четвърта година и премина през два етапа - подбор по документи на кандидатите и изпит. От общо 13 кандидата, 7 бяха одобрени за явяване на изпита, който отново се проведе в партньорство с обучителната компания Kaplan Schweser. Избраните стипендианти постигнаха най-висок резултат на изпита.
„Ценим много стремежа на тези млади хора да следват най-високите професионални стандарти в световната инвестиционна индустрия. Убедени сме, че подкрепяйки ги създаваме перспектива те да успяват тук, на капиталовия пазар в страната ни. ", каза Иван Такев, изпълнителен директор на БФБ-София.
Конкурсът е част от образователните инициативи, с които БФБ-София подпомага развитието на младите финансови специалисти в България.
Снимки на стипендиантите и тържественото откриване на борсовата сесия, можете да свалите от този линк: https://goo.gl/eYFU4b
За БФБ
Българска Фондова Борса - София АД е лицензирана да извършва дейност като фондова борса на 09.10.1997 г. Предметът на дейност на дружеството включва организиране на търговия с ценни книжа и други финансови инструменти; организиране и поддържане на информационна система за търговия с ценни книжа.
Повече информация за БФБ-София на: www.bse-sofia.bg

18.09.2017


 
    Share