Брой 10, 2018 XLVII   вход за абонати  
bg | en           

Balkan Business Awards 2018 отличи общини и предприемачи от България, Турция, Гърция и Сърбия


Balkan Business Awards 2018  отличи общини и предприемачи от България, Турция, Гърция и Сърбия

Стара Загора и Сливница са лидери за Балканите

Общини,  предприемачи и инвеститори от България, Гърция, Сърбия и Турция бяха отличени от четвъртото издание на най-големия Бизнес Форум на Балканите -  Balkan Business Awards 2018. Министри, депутати, кметове и представители на  посолствата от Балканските страни  бяха гости гости на церемонията в хотел Best Western Premier Sofia Airport, съобщават организаторите  ВИП Комюникейшън. 

Специалните гости на събитието - заместник-министърът на труда и социалната политика Султанка Петрова, главният секретар на Министерство на икономиката Владимир Туджаров, директорът на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев, председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов, първият секретар на гръцкото посолство Димитриос Маос, търговският представител на Посолстовото на Турция Ахмед Башев връчваха престижните статуетки. 

С приз за най-успешни общини на Балканите в раздел голяма и малка община бяха отличени  Стара Загора и Сливница. Статуетките бяха връчени от главния секретар на Министерство на икономиката Владимир Туджаров на зам.-кмета на Стара Загора Красимира Чахова и на кмета на привляклата вече над 15 инвеститора малка община Сливница Васко Стоилков.  

На сцената се качиха и партньорите на форума от межународната младежка организация AIESEC - Цвета Папукчиева и Симеон Калчев, за да представят  своето интерактивно събитие - "Бизнесът в действие", провеждащо се за 13-та година. Форумът, който изгражда мост между студентите и бизнеса, е организиран от студенти за студенти с цел да се засили практическото познание на студентите в България, как могат  да работят рамо до рамо със служители на различни компании. 

Призовете бяха връчвани също от медийните партньори на Форума, както и от управляващия съдружник на  VIP Communication Дончо Георгиев, който даде почетна статуетка за успешните клиентски политики на козметичния гигант РЕФАН. Българската компания с над 400 фирмени магазина в цял свят предостави за всички призьори подаръци от златната си серия. Наградените получиха също подаръци от парфюмерийната верига Ди енд Пи, от партньорите на събитието TopOfertite.com и от лидера в дигиталния печат - Фреш Принт. 

Водещи на събитието бяха Златният глас на България - актьорът Симеон Владов и журналистката и PR Патриция Кирилова.  

Събитието бе открито с класически изпълнения от струнен дует Невелина и Жанина,  а гостите се насладиха също на красивото шоу на Клуб за спортни танци Денсинг Тайм, както и на музикалната сензация от Международния фестивал в Рим - 10-годишната отличничка от Националното музикално училище в София - Моника Шахин.  Призьорите празнуваха и с песните от новия албум на народната певица Поли Паскова, която ги вдигна на хоро с ритъма на българския фолклор дни преди големия й концерт на 21 март в зала 1 на НДК.  За финал на вечерта певицата Галияна Арсова изненада всички с невероятни изпълнения на златните български хитове, а за настроението на призьорите допринесе и бутиковото вино от Долината на тракийските царе - ВИЛА ТЕРЕС. 

 

Ето и призьорите в отделните категории:

Best Large municipality contributing to Business  - STARA ZAGORA MUNICIPALITY  

Best Small municipality contributing to Business - SLIVNITSA MUNICIPALITY  

Best Sustainable Business -ECOTOP BUSINESS GROUP 

Best Green Business - INTERPLAST BG

Best International recognition - BABACAN   Export/Import

Best Corporate and Social Responsibility - EO DENT BULGARIA 

Best prosperous business – COMSED АД

Best New Innovative product - POBEDA AD 

Best new product - KADIFFE by Villi Borshukova 

Best Customer Practices PAINMASTER HELLAS

Best client activities REFAN BULGARIA

Best Invest Business -  Yayla DOO Belgrad