Брой 04, 2019 LII   вход за абонати  
bg | en           

АИКБ и Център за превенция на здравето събират над 100 международни и български експерти по превенция на здравето в Пловдив


АИКБ и Център за превенция на здравето събират над 100 международни и български експерти по превенция на здравето в Пловдив

Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ) и Центърът за превенция на здравето (ЦПЗ) събират над 100 международни и български експерти по превенция на здравето на 13 и 14 юни в Пловдив. Специалисти от Германия, Австрия, Македония и България ще вземат участие в конференция и семинар на тема „Превенция на здравето - европейски политики и практики". Форумът ще премине под патронажа на вицепремиера по икономическата и демографската политика Марияна Николова.

За първи път на 13 юни страната ни ще е домакин на международна конференция, посветена на превенцията на безопасността и здравето при работа, която ще събере на едно място представители на Министерство на труда и социалната политика, Министерство на здравеопазването, висши учебни заведения, работодателски и синдикални организации, неправителствени организации, предприятия.

На събитието ще бъдат засегнати и обсъдени предизвикателствата пред сферата на превенцията на здравето както у нас, така и в Европа, въвеждането на европейски практики за повишаване на здравословното състояние и продуктивността на обществото. Избраните теми на конференцията са особено важни и актуални, предвид предстоящата реформа в здравеопазването, в която превенцията на здравето, съгласно Националната здравна стратегия 2020, трябва да бъде определена като приоритет на държавата и бизнеса.

След международната конференция, на 14 юни, на специален семинар българските специалисти в тази област ще имат възможност да се запознаят с немския и австрийския опит по превенция на безопасността и здравето при работа, както и инструментариума за поддържане и укрепване на работещите.

12.06.2019


 
    Share