БРОЙ 2, 2018 XXXIX   вход за абонати  
bg | en           

Агенцията ще подкрепи български фирми за участие на международното изложение за храни и напитки в Кьолн


Агенцията ще подкрепи български фирми за участие на международното изложение за храни и напитки в Кьолн    

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) организира участието на български фирми на национален щанд в Международното изложение за храни и напитки - ANUGA`2017 в гр. Кьолн, Германия.  Форумът, който се провежда на всеки    2 години от 1924 г., е най-голямото специализирано изложение в областта на хранително-вкусовата промишленост в света. През настоящата година той ще се състои в периода от  07 до 11 октомври.

На последното издание през 2015 г. на обща изложбена площ от 263 600 кв. м. са участвали 7 189 изложители, а събитието е посетено от над 150 000 гости.

Секторите, които основно се представят на ANUGA, са: деликатесни храни; напитки; месо и месни продукти; замразени храни; пресни храни; млечни продукти; тестени изделия и топли напитки; биохрани; технологии за продажби на дребно; услуги в областта на ХВП.

За успешното представяне на страната ни, Агенцията ще поеме частично разходите на изложителите за:

Наем на оборудвана изложбена площ;

Проектиране и изграждане на българския щанд;

Пропуски, регистрационни и/или медийни такси;

Разходи за консумативи и услуги.

Очаква се фирмите изложителки да съфинансират участието си, като поемат и всички допълнителни разходи. Крайният срок за подаване на документи е 12 септември 2017 г. 

Участието на българските предприятия ще се финансира по проектно предложение с референтен № BG16RFOP002-2.003-0001 „Създаване на условия за устойчиво развитие и успешно интегриране на българските предприятия на европейски и международни пазари, чрез осигуряване на подкрепа за участие в международни търговски панаири и конференции“, финансиран по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020, съфинансирана чрез Европейския фонд за регионално развитие.

 

Допълнителна информация може да получите от интернет страницата на Агенцията - http://www.sme.government.bg/?p=37840

 

 

11.09.2017


 
    Share