Брой 04, 2019 LII   вход за абонати  
bg | en           

3M Специализирани ленти за индустриална маркировка


3M Специализирани ленти за индустриална маркировка

Aмериканската компания 3M е лидер в производството на фолио, двойнолепящи ленти, лепила, консумативи и инструменти. Част от богата гама 3М продукти са и едностранно лепящите ленти за индустриална маркировка. Те са специално разработени с цел да улеснят и организират работния процес и пространство. Подходящи са за обозначаване на опасни зони и за цветово кодиране в болници, складове, спортни зали, обществени места, заводи, фабрики, производствени бази и много други.

В зависимост от предназначението им, те се разпределени в следните серии:


1. 3MTM Ultra Durable Floor Marking Tape 971 - високоустойчиви ленти за подово маркиране на най-натоварените зони за движение. Те са създадени с изключително висока якост на залепване, която не се променя дори при най-високо натоварване по време на товаро-разтоварителни процедури и други тежки заводски дейности.

2. 3MTM Vinyl Tape 471 - гъвкава маркираща лента за под, подходяща за зони с умерено движение. Лентите от тази серия се използват за апликиране на грапави повърхности и такива със сложни форми. Благодарение на гъвкавата си структура, с тях могат да се маркират стени, подове и оборудване с извити линии.

3. 3MTM General Purpose Vinyl Tape 764 - временна маркировка за стени и тръби. Подходящи са за маркиране на места с лека натовареност. Лесно заемат формата на повърхността, върху която са апликирани.

4. 3MTM Safety Stripe Tape 5700/5702 - маркиращи ленти за опасни зони. Подходящи са за маркиране на фабрики, заводи, халета, обществени места, спортни зали и други. Лентите от тази серия са с висока устойчивост на надраскване, протриване и третиране с различни химикали и разтворители.

5. 3MTM Hazard Marking Tapes 766/767 - ленти подходящи за обозначаване на рискови райони. Те са алтернатива на 3MTM Safety Stripe Tape 5700/5702, предназначени за дълготрайна употреба. Предлагат се в две цветови разцветки: жълто-черна и жълто-червена.


Защо 3М маркиращи ленти, а не боя?

Често задаван въпрос е защо да използваме маркиращи ленти вместо боя? Едно от най-големите предимства на маркиращите ленти, е че те се поставят изключително бързо и лесно. Когато искате да извършите промени в маркировката може лесно да премахнете старите ленти без да остават неприятни следи от лепило. Още едно предимство на 3M маркиращите ленти е фактът, че гарантират в пъти по-устойчива и здрава маркировка в сравнение с тази направена с боя.

 

12.04.2019


 
    Share