Брой 04, 2019 LII   вход за абонати  
bg | en           

„Пиленце пее“ донесе куп отличия за Ковачевци


Женска фолклорна певческа група „Веселие" при Народно читалище „Георги Димитров- 1928" село Ковачевци, се представи отлично и завоюва златен медал и диплом от VII-мия Национален фолклорен конкурс "Пиленце пее 2018" гр. София.
     И това не бе единствената награда .....Певиците Снежана Славева и Антоанета Методиева спечелиха златно и сребърно отличия, с индивидуалните им изяви на сцената на конкурса.
    „Пиленце пее -2018", се провежда за седми пореден път, под патронажа на Министерство на образованието и Министерство на културата на Република България. Конкурсът има за цел да съхрани, обогати и разпространи песните на великата певица Надка Караджова и българския фолклор, който няма аналог в света, затова е „Осмото чудо на Земята".
    Конкурсът дава големият шанс на талантливите и амбициозни изпълнители да стъпят на авторитетна сцена, а много медии да отразят това тяхно представяне и документират награждаването.
Женска фолклорна певческа група „Веселие" участва за първи път в конкурса „Пиленце пее". Кметът на Ковачевци- Васил Станимиров нарече изпълнителите: „Уникални! Гордея се с вас!"

08.11.2018


 
    Share